Mionica koju volim (foto: www.mionica.rs)
Mionica koju volim (foto: www.mionica.rs)
14.06.2023, 08:53

Janković: Uskoro nove mere podrške mioničkim porodicama

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković najavio je nove mere podrške porodicama u okviru Meseca roditeljstva koji se u Mionici organizuje po prvi put. Projekat "Podsticajno roditeljstvo", opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i UNICEF-om, a biće organizovana brojna takmičenja, tribine, sportske igre, konkursi, predavanja i druge aktivnosti.

 

- Porodica je stub društva i mi smo uvek tu da pružimo podršku. Ove godine, kroz projekat "Podsticajno roditeljstvo" odlučili smo da po prvi put organizujemo mesec roditeljstva u našoj opštini i da to bude praksa i narednih godina. Veoma je važno da podržimo roditelje u najlepšem životnom pozivu. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od neke od mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. Mionica je jedna velika porodica koju moramo da gradimo, a uskoro nas očekuje još mnogo lepih vesti u vezi mera podrške roditeljstvu - rekao je Boban Janković.

 

Kroz projekat "Podsticajno roditeljstvo" održaće se brojne aktivnosti u kojima će učestvovati roditelji i deca, a za subotu, 17. juna u 18 časova, na platou u parku, predviđena je porodična razigraonica, dok će u petak, 16. juna u Kulturnom centru biti organizovano besplatno predavanje "Bukvar roditeljstva", izvorno vaspitanje po Milici Novković. U okviru meseca roditeljstva objavljen je i konkurs za najlepšu porodičnu fotografiju ili crtež za učenike nižih razreda, a decu i roditelje očekuje još mnogobrojnih školskih aktivnosti.

 

- Važno nam je da naša deca imaju najbolje moguće uslove za odrastanje u našem mestu. Zato smo i rekonsturisali škole, izgradili modernu sportsku halu, obnovili terene, osnovali Centar za obrzovanje i razvoj - dodao je Janković.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 2 sati 30 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 1 komentar

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 9 sati 46 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 3 komentara