Mionica koju volim (foto: www.mionica.rs)
Mionica koju volim (foto: www.mionica.rs)
14.06.2023, 08:53

Janković: Uskoro nove mere podrške mioničkim porodicama

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković najavio je nove mere podrške porodicama u okviru Meseca roditeljstva koji se u Mionici organizuje po prvi put. Projekat "Podsticajno roditeljstvo", opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i UNICEF-om, a biće organizovana brojna takmičenja, tribine, sportske igre, konkursi, predavanja i druge aktivnosti.

 

- Porodica je stub društva i mi smo uvek tu da pružimo podršku. Ove godine, kroz projekat "Podsticajno roditeljstvo" odlučili smo da po prvi put organizujemo mesec roditeljstva u našoj opštini i da to bude praksa i narednih godina. Veoma je važno da podržimo roditelje u najlepšem životnom pozivu. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od neke od mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. Mionica je jedna velika porodica koju moramo da gradimo, a uskoro nas očekuje još mnogo lepih vesti u vezi mera podrške roditeljstvu - rekao je Boban Janković.

 

Kroz projekat "Podsticajno roditeljstvo" održaće se brojne aktivnosti u kojima će učestvovati roditelji i deca, a za subotu, 17. juna u 18 časova, na platou u parku, predviđena je porodična razigraonica, dok će u petak, 16. juna u Kulturnom centru biti organizovano besplatno predavanje "Bukvar roditeljstva", izvorno vaspitanje po Milici Novković. U okviru meseca roditeljstva objavljen je i konkurs za najlepšu porodičnu fotografiju ili crtež za učenike nižih razreda, a decu i roditelje očekuje još mnogobrojnih školskih aktivnosti.

 

- Važno nam je da naša deca imaju najbolje moguće uslove za odrastanje u našem mestu. Zato smo i rekonsturisali škole, izgradili modernu sportsku halu, obnovili terene, osnovali Centar za obrzovanje i razvoj - dodao je Janković.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 56 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...