Darija Kisić Tepavčević u Mionici (foto: Kolubarskers)
Darija Kisić Tepavčević u Mionici (foto: Kolubarskers)
19.06.2023, 06:47

Ministarka Darija Kisić u Mionici

č: | fb:


Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić i predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovali su obeležavanju meseca roditeljstva koji se prvi put održava u Mionici.

 

- Osećam ogroman ponos, jer smo se ovde, okupili svi oko pravih porodičnih vrednosti. Hvala ministarki Kisić što je danas sa nama i što je prepoznala značaj svega što radimo za mioničke porodice. Mionica je malo mesto, ali za velike događaje i šaljemo jednu vrednu poruku, a to je da je porodica osnova svega. Kroz razne programe podržavamo decu i roditelje i nastavićemo da brinemo o porodicama. I zato ćemo novčanu naknadu za svaku rođenu bebu povećati sa 40 na 60 hiljada dinara, a prva rođenu beba dobija 80 hiljada dinara. A u planu je još pogodnosti. Hvala vam što ste danas izabrali da budete ovde. Mionica je porodica koja ima budućnost – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Opština Mionica sprovodi mere podrške porodicama kroz besplatne knjige, besplatna auto sedišta, kolica za bebe, besplatan prevoz za đake, besplatne časove u Centru za obrazovanje i razvoj, besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, nagrade za vukovce, novčanu podršku i dr.

 

Darija Kisić Tepavčević i Boban Janković

Darija Kisić Tepavčević i Boban Janković (Foto: Kolubarskers )

- Mionica je primer odlične prakse koja obeležava čitav mesec porodice kroz niz izuzetnih aktivnosti. Iz Mionice šaljemo najlešu poruku važnosti porodice, nasmejane dece, ponosnih i divnih roditelja. Hvala svima, bilo je odlično. Deca nam se rađaju – izjavila je ministarka koja je pohvalila mere podrške koje sprovodi lokalna samouprava.

 

U Mionici je u toku obležavanje meseca roditeljstva, a u novoj i modernoj sportskoj hali u zabavnim igrama i nadmetanjima kroz "Porodičnu razigraonicu" učestovalo je čak 28 porodica.

 

Projekat "Podsticajno roditeljstvo", opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i UNICEF-om

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...