Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
29.06.2023, 10:35

Opština Ub dodelila Vidovdanske nagrade

č: | fb:

Svečanost povodom tradicionalne dodele Vidovdanskin nagrada najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja ubske opštine i njihovim pedagozima održana je sinoć u Domu kulture.

 

Ovaj poseban vid priznanja, koji se sastoji od novčanog iznosa, ustanovljen je u cilju stimulisanja i pružanja podrške talentovanim đacima za postignute rezultate tokom školovanja i na domaćim i međunarodnim takmičenjima najvišeg ranga.

 

Za uspehe u protekloj školskoj godini, dodeljeno je 176 Vidovdanskih nagrada, od čega 140 za učenike iz pet osnovnih i dve srednje škole, kao i 36 nagrada za njihove mentore. U lokalnoj kasi je za ove namene obezbeđeno 1.754.000 dinara, što je za 270.000 dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Uz napomenu da lokalna smouprava već 12 godina dodeljuje Vidovdanske nagrade, predsednik opštine Ub Darko Glišić na svečanosti se zahvalio i čestitao najvrednijim osnovcima i srednjoškolcima.

 

"Mislim da sala Doma kulture nikada do sada nije bila ovako puna, što je dokaz da je sve više dece okrenuto ka tome da uči i da se obrazuje i, rekao bih, preuzme život u svoje ruke i kroz njega hrabro korača sa saznanjima koje stiče uz profesore i nastavnike, koji nesebično sebe daju da učenike izvedu na pravi put. Zahvaljujem vam se što ste marljivi, što postižete uspehe i što će to biti i uspesi svih nas, jer što je više školovane i dobre dece i posvećenih đaka, to će biti bolje i svima nama. Veoma je važno da mlade motivišemo da uvek daju svoj maksimum i da u potpunosti iskoriste svoje potencijale, zbog čega će ulaganje u obrazovanje i dalje biti jedan od naših prioriteta. Hvala i vašim roditeljima i nastavnicima i neka naredna školska godina za vas bude još uspešnija, vaše znanje još bogatije, postignuća još veća, a vi zdravi i srećni", poručio je Glišić, koji je nakon toga uručio Vidovdanske nagrade

 

Dodeljene novčane nagrade kreću se u iznosu od tri do 20 hiljada dinara za učenike i od dve do osam hiljada dinara za nastavnike i profesore.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 4 sati 51 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 3 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 12 sati 7 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara