Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
29.06.2023, 10:35

Opština Ub dodelila Vidovdanske nagrade

č: | fb:

Svečanost povodom tradicionalne dodele Vidovdanskin nagrada najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja ubske opštine i njihovim pedagozima održana je sinoć u Domu kulture.

 

Ovaj poseban vid priznanja, koji se sastoji od novčanog iznosa, ustanovljen je u cilju stimulisanja i pružanja podrške talentovanim đacima za postignute rezultate tokom školovanja i na domaćim i međunarodnim takmičenjima najvišeg ranga.

 

Za uspehe u protekloj školskoj godini, dodeljeno je 176 Vidovdanskih nagrada, od čega 140 za učenike iz pet osnovnih i dve srednje škole, kao i 36 nagrada za njihove mentore. U lokalnoj kasi je za ove namene obezbeđeno 1.754.000 dinara, što je za 270.000 dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Uz napomenu da lokalna smouprava već 12 godina dodeljuje Vidovdanske nagrade, predsednik opštine Ub Darko Glišić na svečanosti se zahvalio i čestitao najvrednijim osnovcima i srednjoškolcima.

 

"Mislim da sala Doma kulture nikada do sada nije bila ovako puna, što je dokaz da je sve više dece okrenuto ka tome da uči i da se obrazuje i, rekao bih, preuzme život u svoje ruke i kroz njega hrabro korača sa saznanjima koje stiče uz profesore i nastavnike, koji nesebično sebe daju da učenike izvedu na pravi put. Zahvaljujem vam se što ste marljivi, što postižete uspehe i što će to biti i uspesi svih nas, jer što je više školovane i dobre dece i posvećenih đaka, to će biti bolje i svima nama. Veoma je važno da mlade motivišemo da uvek daju svoj maksimum i da u potpunosti iskoriste svoje potencijale, zbog čega će ulaganje u obrazovanje i dalje biti jedan od naših prioriteta. Hvala i vašim roditeljima i nastavnicima i neka naredna školska godina za vas bude još uspešnija, vaše znanje još bogatije, postignuća još veća, a vi zdravi i srećni", poručio je Glišić, koji je nakon toga uručio Vidovdanske nagrade

 

Dodeljene novčane nagrade kreću se u iznosu od tri do 20 hiljada dinara za učenike i od dve do osam hiljada dinara za nastavnike i profesore.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 2 sati 2 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara