Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Milovan Milovanović)
29.06.2023, 10:35

Opština Ub dodelila Vidovdanske nagrade

č: | fb:

Svečanost povodom tradicionalne dodele Vidovdanskin nagrada najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja ubske opštine i njihovim pedagozima održana je sinoć u Domu kulture.

 

Ovaj poseban vid priznanja, koji se sastoji od novčanog iznosa, ustanovljen je u cilju stimulisanja i pružanja podrške talentovanim đacima za postignute rezultate tokom školovanja i na domaćim i međunarodnim takmičenjima najvišeg ranga.

 

Za uspehe u protekloj školskoj godini, dodeljeno je 176 Vidovdanskih nagrada, od čega 140 za učenike iz pet osnovnih i dve srednje škole, kao i 36 nagrada za njihove mentore. U lokalnoj kasi je za ove namene obezbeđeno 1.754.000 dinara, što je za 270.000 dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Uz napomenu da lokalna smouprava već 12 godina dodeljuje Vidovdanske nagrade, predsednik opštine Ub Darko Glišić na svečanosti se zahvalio i čestitao najvrednijim osnovcima i srednjoškolcima.

 

"Mislim da sala Doma kulture nikada do sada nije bila ovako puna, što je dokaz da je sve više dece okrenuto ka tome da uči i da se obrazuje i, rekao bih, preuzme život u svoje ruke i kroz njega hrabro korača sa saznanjima koje stiče uz profesore i nastavnike, koji nesebično sebe daju da učenike izvedu na pravi put. Zahvaljujem vam se što ste marljivi, što postižete uspehe i što će to biti i uspesi svih nas, jer što je više školovane i dobre dece i posvećenih đaka, to će biti bolje i svima nama. Veoma je važno da mlade motivišemo da uvek daju svoj maksimum i da u potpunosti iskoriste svoje potencijale, zbog čega će ulaganje u obrazovanje i dalje biti jedan od naših prioriteta. Hvala i vašim roditeljima i nastavnicima i neka naredna školska godina za vas bude još uspešnija, vaše znanje još bogatije, postignuća još veća, a vi zdravi i srećni", poručio je Glišić, koji je nakon toga uručio Vidovdanske nagrade

 

Dodeljene novčane nagrade kreću se u iznosu od tri do 20 hiljada dinara za učenike i od dve do osam hiljada dinara za nastavnike i profesore.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 2 sati 22 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...