Letnja scena Doma kulture (foto: Ustanova kulture)
Letnja scena Doma kulture (foto: Ustanova kulture)
07.07.2023, 08:33

Na Letnoj sceni "Kerber", Željo Samardžić, Milica Pavlović,…

č: | fb:

U organizaciji Ustanove kulture, u period od 7. do 23. jula biće održan letnji festival "Ubske večeri". Najmasovnija i najdugovečnija zabavno-kulturna manifestacije u gradu, namenjena svim generacijama, priređuje se 25. put pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Publiku očekuje 12 programa na Letnjoj sceni Doma kulture i jedan u porti hrama Hrista Spasitelja.

 

Jubilarno izdanje festivala u petak, 7. jula, sa početkom u 21 čas otvara rok grupa "Kerber", dok je vikend namenjen najmlađoj pozorišnoj publici, koja će u subotu moći da pogleda dečju predstavu "Alisa u zemlji čuda", a u nedelju "Drvce je drug"

.

U sredu, 12. jula, nastupa mlada pop-folk pevačica Milica Pavlović, sutradan je na repertoaru duo drama "Čovjek visine" u kojoj lik Mitrofana bana tumači Nebojša Milovanović, a slikara Uroša Predića glumac Bojan Žirović. Ovaj program biće održan u porti hrama Hrista Spasitelja, naredni ponovo na Letnjoj sceni, gde će 14. jula gudački kvartet "Dinamika music" održati koncert pod nazivom "Od baroka do roka".

 

Subota, 15. jul, rezervisana je za monodramu Tatjane Kecman "Deset na prema jedan", u ponedeljak će komedijski dvojac "Kruševac geto" izvesti stendap predstavu "Kraljica Snežana prva", dok u utorak, 18. jula, na Letnju scenu stupaju Mina Lazarević, Ivana Knežević i Aleksandar Miletić sa kabareom "Boje noći".

 

Grupa "Traces of Flamenco" publiku će u sredu odvesti u magičan svet flamenka, a u petak, 21. jula, Kulturno-umetničko društvo "Tamnava", Baletski studio "Atena" i ansambl "Liberta" zajednički će nastupiti u okviru programa "Ubska deca ubskoj publici". Ova besplatna zabava za građane nastavlja se subotu koncertom Željka Samardžića, dok se ovogodišnje "Ubske večeri" zatvaraju u nedelju, 23. jula manifestacijom „Auto Moto Show”.

Nemanja Jovanović

Nemanja Jovanović (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Program jubilarnog izdanja festivala je raznovrstan, zanimljiv i kvalitetan, te će zadovoljiti različita interesovanja, ukuse i uzraste, konstatuje v.d. direktora Ustanove kulture Nemanja Jovanović, koji je na ovu funkciju stupio 30 juna.

 

"Kao i prethodnih, i ovog leta lokalna samouprava je organizator velikih muzičkih događaja. Sada su to koncerti  grupe Kerber, Milice Pavlović i Željka Samardžića, koji su poklon opštine Ub sugrađanima. Napomenuo bih i da se posle nekoliko godina pauze vraćamo u prelep ambijent porte ubskog hrama, gde će biti izvedena istorijska drama Čovjek visine. Novina je manifestacija Auto Moto Show, koja počinje u deset časova i trajaće ceo dan na prostoru ispred Doma kulture, duž cele ulice Vuka Karadžića i na Gradskom trgu, tako da će Ub prvi put biti domaćin ove revije modifikovanih automobila. Osim što će vlasnici i ljubitelji predstaviti svoje neobične četvorotočkaše, biće organizovano i takmičenje u različitim kategorijama. Očekujemo stotinak učesnika, ne samo iz Srbije već i iz inostranstva, kao i veliki broj posetilaca", kaže v.d. direktora Ustanove kulture Nemanja Jovanović.

 

Svi programi 25. "Ubskih večeri", osim poslednjeg, počinju u 21 čas.

 

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 54 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara