Letnja scena Doma kulture (foto: Ustanova kulture)
Letnja scena Doma kulture (foto: Ustanova kulture)
07.07.2023, 08:33

Na Letnoj sceni "Kerber", Željo Samardžić, Milica Pavlović,…

č: | fb:

U organizaciji Ustanove kulture, u period od 7. do 23. jula biće održan letnji festival "Ubske večeri". Najmasovnija i najdugovečnija zabavno-kulturna manifestacije u gradu, namenjena svim generacijama, priređuje se 25. put pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Publiku očekuje 12 programa na Letnjoj sceni Doma kulture i jedan u porti hrama Hrista Spasitelja.

 

Jubilarno izdanje festivala u petak, 7. jula, sa početkom u 21 čas otvara rok grupa "Kerber", dok je vikend namenjen najmlađoj pozorišnoj publici, koja će u subotu moći da pogleda dečju predstavu "Alisa u zemlji čuda", a u nedelju "Drvce je drug"

.

U sredu, 12. jula, nastupa mlada pop-folk pevačica Milica Pavlović, sutradan je na repertoaru duo drama "Čovjek visine" u kojoj lik Mitrofana bana tumači Nebojša Milovanović, a slikara Uroša Predića glumac Bojan Žirović. Ovaj program biće održan u porti hrama Hrista Spasitelja, naredni ponovo na Letnjoj sceni, gde će 14. jula gudački kvartet "Dinamika music" održati koncert pod nazivom "Od baroka do roka".

 

Subota, 15. jul, rezervisana je za monodramu Tatjane Kecman "Deset na prema jedan", u ponedeljak će komedijski dvojac "Kruševac geto" izvesti stendap predstavu "Kraljica Snežana prva", dok u utorak, 18. jula, na Letnju scenu stupaju Mina Lazarević, Ivana Knežević i Aleksandar Miletić sa kabareom "Boje noći".

 

Grupa "Traces of Flamenco" publiku će u sredu odvesti u magičan svet flamenka, a u petak, 21. jula, Kulturno-umetničko društvo "Tamnava", Baletski studio "Atena" i ansambl "Liberta" zajednički će nastupiti u okviru programa "Ubska deca ubskoj publici". Ova besplatna zabava za građane nastavlja se subotu koncertom Željka Samardžića, dok se ovogodišnje "Ubske večeri" zatvaraju u nedelju, 23. jula manifestacijom „Auto Moto Show”.

Nemanja Jovanović

Nemanja Jovanović (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Program jubilarnog izdanja festivala je raznovrstan, zanimljiv i kvalitetan, te će zadovoljiti različita interesovanja, ukuse i uzraste, konstatuje v.d. direktora Ustanove kulture Nemanja Jovanović, koji je na ovu funkciju stupio 30 juna.

 

"Kao i prethodnih, i ovog leta lokalna samouprava je organizator velikih muzičkih događaja. Sada su to koncerti  grupe Kerber, Milice Pavlović i Željka Samardžića, koji su poklon opštine Ub sugrađanima. Napomenuo bih i da se posle nekoliko godina pauze vraćamo u prelep ambijent porte ubskog hrama, gde će biti izvedena istorijska drama Čovjek visine. Novina je manifestacija Auto Moto Show, koja počinje u deset časova i trajaće ceo dan na prostoru ispred Doma kulture, duž cele ulice Vuka Karadžića i na Gradskom trgu, tako da će Ub prvi put biti domaćin ove revije modifikovanih automobila. Osim što će vlasnici i ljubitelji predstaviti svoje neobične četvorotočkaše, biće organizovano i takmičenje u različitim kategorijama. Očekujemo stotinak učesnika, ne samo iz Srbije već i iz inostranstva, kao i veliki broj posetilaca", kaže v.d. direktora Ustanove kulture Nemanja Jovanović.

 

Svi programi 25. "Ubskih večeri", osim poslednjeg, počinju u 21 čas.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara