Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2023, 06:47

Prve večeri "Mišićevih dana" koncert Pilota

č: | fb:

"Mišićevi dani", koji se ove godine održavaju 27. put, počinju u subotu 15. i trajaće do 23. jula. Predviđeni su brojni programi, za sve generacije, na više lokacija, a najmasovniji događaji i koncerti biće održani na Trgu vojvode Živojina Mišića u centru Mionice.

 

U 20.00 časova je svečano otvaranje manifestacije uz intoniranje himne, podizanje zastave i obraćanje predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Nakon toga u 20.30 časova biće otvorena izložbe "Tamo daleko", Marinka Lugonje u Kulturnom centru u Mionici.

 

Prve večeri "Mišićevih dna" u subotu, koncert Kikija Lesendrića i Pilota u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića; na istom mestu u utorak 18. jula od 22 časa nstupa Dženan Lončarević, dok će u četvrtak 20. jula koncert održati Đani.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, kao i zlatne plakete sa grbom opštine Mionica.

 

Novost je da će ove godine Svečana akademija biti održana u rodnom mestu vojvode Mišića u Struganiku, nakon 22 godine gde će biti uručene plakete i priznanja.

 

- Mišićevi dani su manifestacija na kojoj se neguju istorijske vrednosti i tradicija srpskog naroda. Mionica nastavlja da bude dostojni čuvar. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke i sačuvati junaštvo srpskih vojnika od zaborava. Uz pomoć Vlade Srbije nastavljamo da realizujemo važne projekte koji će unaprediti našu opštinu, ali i obogatiti turističku ponudu našeg kraja. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u sadržajnom program - poručio je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Aktuelno