04.08.2023, 12:32

Na "Vrujačkim izvorima" više od 50 izlagača domaće radinosti

č: | fb:

Manifestacija "Vrujački izvori", koja čuva tradiciju, etnološke vrednosti, prirodne i kulturne baštine, a koja ima za cilj unapređenje i razvoj sela, promociju starih i umetničkih zanata, održaće se 4. avgusta u Banji Vrujci, u parku kod česme.

 

Prema najavi organizatora, ove godine predstaviće se više od 50 izlagača domaće radinosti. Od 18 časova počinje program,  posetioci će uživati u nastupima folklornih grupa, narodnim pesmama, zvucima tradicionalnih instrumenata, igrama i zdravicama.

 

"Vrujački izvori" imaju svoju dugu istoriju. Godinama unazad, svake nedelje u letnjem periodu održavali su se narodni vašari oko izvora u Banji Vrujci. Kao uspomenu na te događaje iz prošlosti, Turistička organizacija Mionica pod pokroviteljstvom opštine Mionica, svake godine organizuje ovu manifestaciju.

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 31 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara