04.08.2023, 12:32

Na "Vrujačkim izvorima" više od 50 izlagača domaće radinosti

č: | fb:

Manifestacija "Vrujački izvori", koja čuva tradiciju, etnološke vrednosti, prirodne i kulturne baštine, a koja ima za cilj unapređenje i razvoj sela, promociju starih i umetničkih zanata, održaće se 4. avgusta u Banji Vrujci, u parku kod česme.

 

Prema najavi organizatora, ove godine predstaviće se više od 50 izlagača domaće radinosti. Od 18 časova počinje program,  posetioci će uživati u nastupima folklornih grupa, narodnim pesmama, zvucima tradicionalnih instrumenata, igrama i zdravicama.

 

"Vrujački izvori" imaju svoju dugu istoriju. Godinama unazad, svake nedelje u letnjem periodu održavali su se narodni vašari oko izvora u Banji Vrujci. Kao uspomenu na te događaje iz prošlosti, Turistička organizacija Mionica pod pokroviteljstvom opštine Mionica, svake godine organizuje ovu manifestaciju.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 17 sati 1 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara