Predsednik Mionice i roditelji (foto: www.mionica.rs)
Predsednik Mionice i roditelji (foto: www.mionica.rs)
08.08.2023, 08:07

Poklon auto sedišta i kolica za mioničke bebe, porodiljama 40 hiljada dinara

č: | fb:

Na teritoriji opštine Mionica je, za poslednjih pet meseci, rođeno 28 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 27 porodilja.

 

- Biti roditelj je najveći blagoslov, a mi smo tu da budemo podrška. Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Da je prodica u fokusu, pokazujemo kroz razne programe, a cilj nam je da stvorimo najbolje uslove za odrastanje svakog deteta. Od sledeće godine, planiraćemo budžetom povećanje jednokratne pomoći sa 40 na 60 hiljada dinara. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Nova radna mesta, obnavljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje. Mionica je porodica koja ima budućnost – rekao je Janković.

 

Opština Mionica je 2021. godine, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica. A ove godine po prvi put u opštini Mionica u junu organizovan je mesec roditeljstva.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 1 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara