Crtanje kredom (foto: Dragana Nedelkjković)
Crtanje kredom (foto: Dragana Nedelkjković)
06.10.2014, 13:30

Mališani u gostima kod predsednika

č: | fb:

I ove godine, sve tamnavske osnovne škole samostalno obeležavaju Dečju nedelju, a nosilac ove manifestacije u gradu kao i uvek je Predškolska ustanova “Ub”. Današnji program obeležavanja Dečje nedelje, započeo je posetom Opštinskoj uprvi, gde je delegaciju mališana i vaspitača primio i ugostio predsednik Opštine Ub Darko Glišić, koji im je čestitao praznik i poželeo bezbrižno detinjstvo.

Prijem kod predsednika

Prijem kod predsednika (Foto: Dragana Nedelkjković)

Nakon prijema, Vrtić je organizovao program “Kreda crta maštom”, kada su deca svojim crtežima oslikali i ukrasili Gradski trg. Sutra će najmladji žitelji ubske opštine svoje kreacije predstaviti na maskenbalu, najmasovnijem i najmaštovitijem programu u okviru Dečje nedelje. Sreda je rezervisana za tradicionalna sportska nadmetanja, u kojima učestvuju mališani svih straosnih grupa,  a četvrtak za nagradni likovni konkurs pod nazivom “Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica”, što je i slogan ovogodišnje  Dečje nedelje.

Crtanje kredom

Crtanje kredom (Foto: Dragana Nedelkjković)

Poslednji dan ovogodišnje dečje nedelje biće u znaku muzičke predstave “Kralj majmun”, rađene na osnovu motiva istoimene basne Dositeja Obradovića, koju Ustanova za kulturu i sport poklanja deci ubskog Vrtića za njihov praznik. 

Aktuelno