Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
07.09.2023, 06:56

Lajkovačka biblioteka dobila ime Radovana Belog Markovića

č: | fb:

Gradska biblioteka Lajkovac ubuduće će se zvati Biblioteka "Radovan Beli Marković", odlučili si odbornici Skupštine opštine Lajkovac. Iako se inicijativa pojavila ubrzo posle smrti poznatog srpskog književnika i najpoznatijeg Lajkovčanina, formalno-pravna procedura potrajala je nešto duže, između ostalog i zbog promene Zakona o kulturi.

 

Odbornici su prihvatili predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac, koji će biti uručeni na svečanosti povodom Dana opštine 17. septembra. U oblasti sporta nagrada će pripasti karatistkinji "Železničara" Anđeli Cvetković, koja uprkos Daunovom sindromu osvaja nagrade na državnim prvenstvima i turnirima. Kao dodatni vid opštinske podrške Anđeli će biti dodeljen kompletni novčani fond za nagrade od 100.000 dinara.

 

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagradu će dobiti Stefan Grujičić, za postignute rezultate na međunarodnim takmičenjima i u redovnom školovanju. U oblasti društvenog angažovanja od izuzetnog značaja za najširu društvenu zajednicu nagrada i javno priznanje biće uručeni Milošu Simiću.

 

Predsednik opštine Andrija Živković rekao je da će program povodom Dana opštine biti održan kod konaka Radića i Brene Mihailović, koji će svečano biti otvoreni toga dana i ubuduće služiti za održavanje kulturnih događaja.

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 38 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara