Miholjski susreti sela (foto: www.mionica.rs)
Miholjski susreti sela (foto: www.mionica.rs)
19.09.2023, 08:39

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

č: | fb:

Manifestacija Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici okupila je veliki broj učesnika, mlađih i starijih takmičara, publike. Opština Mionica u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu organizuje ovu manifestaciju po treći put.

 

U nadvlačenju kanapa, skoku udalj, skakanju u džakovima, trci na 100 metara, nabacivanju kolutova i znanju o narodnoj tradiciji, recitovanju zdravica učestovalo je sedam ekipa koje su činile deca iz Mionice, Rajkovića, Brežđa, Struganika, Dučića, Gornje i Donje Toplice. U starim disciplinama, malom fudbalu i šahu nadmetali su se i odrasli.

Miholjski susreti sela

Miholjski susreti sela (Foto: www.mionica.rs)

 

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

- Pored svih projekata koje uspešno realizujemo, jako je važno da razvijamo socijalni kapital, da se družimo, da posvetimo vreme jedni drugima i da brinemo jedni o drugima. Našu decu treba da učimo da poštuju prave vrednosti, da im pričamo o našim selima koja su prepuna inspirativnih priča. Za samo mesec dana ovde smo imali i Vrujačke izvore i Miholjske susrete. Pored toga, važno je da nastavimo sa ulaganjima. Gradimo kanalizacionu mrežu i prečistač otpadnih voda i to je istorijska investicija za ovo mesto. A modernizovaćemo i javnu rasvetu i ostvariti velike uštede. Važna vest je za građane ovog dela opštine, ali i sve druge da uskoro počinju radovi na izgradnji regionalne deponije u Kaleniću i mi ćemo na taj način rešiti velike probleme sa tretiranjem otpada – rekao je Janković.

 

On se zahvalio svim učesnicima koji su, kako je rekao, priredili odličan program. "Imamo talentovanu decu koja su budućnost naše zajednice", poručio je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Opština Mionica je jedana od 95 lokalnih samouprava gde se ove godine održavaju Miholjski susreti sela

 

U takmičarskom delu, neizvesno je bilo sve do kraja. U kategoriji mlađih, pobedu se odnela deca iz Mionice, dok su prva tri mesta, pored medalja, osvojila i vredne nagrade – rekvizite i igre za svoje učionice, a u kategoriji odraslih pobedila je ekipa iz sela Popadić.

 

U okiviru takmičenja, održana je i dečja šahovsta simultanka u kojoj je učestvovalo preko 15 dece. A veliku pažnju privukao je i defile fijakera i konjskih zaprega koji je po prvi put organizovan u okviru ove manifestacije.

Miholjski susreti sela

Miholjski susreti sela (Foto: www.mionica.rs)

 

Miholjske susrete upotpunili su izlagači domaće radinosti sa svojim rukotvorinama, tradicionalnim ukusima, suvenirima, proizvodima od lekovitog bilja. A u okviru programa nastupili su i zdravičar Dragiša Simić, a Vera Stepanović iz Rakara recitovala je stihove svoje pesme "Žito", dok je Marina Stevanović iz Ljiga zasvirala frulu. Svoje umeće na violini pokazali su Ognjen Babić, Mihajlo Mihajlović, Miloš Kovačević.

 

U realizaciji događaja učestovali su Turistička organizacija iz Mionice, Crveni krst, OŠ "Milan Rakić", Centar za obrazovanje i razvoj, Sportski centar i Sportski savez iz Mionice.

 

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 45 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara