Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
03.10.2023, 08:16

"Dečja nedelja" i u Mionici

č: | fb:

Učenici osnovnih škola i predškolci iz Mionice, Dučića, Gornje Toplice, Brežđa, Rajkovića, Osečenice okupili su se na Trgu vojvode Mišića i zajedno otvorili Dečju nedelju koja se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije".

 

- Deca su naše blago i mi se trudimo da nam svaka nedelja bude dečja nedelja. Da im omogućimo najbolje uslove za rast, razvoj, obrazovanje. I čini mi se da smo napravili ozbiljan pomak. Uz podršku države obnovili smo škole i uložili oko 370 miliona dinara. U tom smeru nastavljamo i dalje, da se borimo i da radimo za našu Mionicu. A danas smo na Trgu vojvode Mišića u Mionici pokazali koliko je veliko srce dece Srbije i Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica koji je prisustvovao otvaranju.

Dečja nedelja u Mionici

Dečja nedelja u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Program na Trgu započeo je pozorišnom predstavom "Meda Pedington", a potom je nastupio i mađioničar, dok se do kraja "Dečje nedelje" očekuje sadržajni program u vidu, humanitarnih akcija, sportskog dana, radionica, muzičkih aktivnosti, a organizovane su izložbe, izleti...

 

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru "Centra za razvoj i obrazovanje" iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, karate.

 

"Dečja nedelja", koja će trajati do 8. oktobra, posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem decu mogu razvijati sve svoje potencijale.

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 13 sati 14 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 15 sati 41 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.