Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
03.10.2023, 08:16

"Dečja nedelja" i u Mionici

č: | fb:

Učenici osnovnih škola i predškolci iz Mionice, Dučića, Gornje Toplice, Brežđa, Rajkovića, Osečenice okupili su se na Trgu vojvode Mišića i zajedno otvorili Dečju nedelju koja se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije".

 

- Deca su naše blago i mi se trudimo da nam svaka nedelja bude dečja nedelja. Da im omogućimo najbolje uslove za rast, razvoj, obrazovanje. I čini mi se da smo napravili ozbiljan pomak. Uz podršku države obnovili smo škole i uložili oko 370 miliona dinara. U tom smeru nastavljamo i dalje, da se borimo i da radimo za našu Mionicu. A danas smo na Trgu vojvode Mišića u Mionici pokazali koliko je veliko srce dece Srbije i Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica koji je prisustvovao otvaranju.

Dečja nedelja u Mionici

Dečja nedelja u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Program na Trgu započeo je pozorišnom predstavom "Meda Pedington", a potom je nastupio i mađioničar, dok se do kraja "Dečje nedelje" očekuje sadržajni program u vidu, humanitarnih akcija, sportskog dana, radionica, muzičkih aktivnosti, a organizovane su izložbe, izleti...

 

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru "Centra za razvoj i obrazovanje" iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, karate.

 

"Dečja nedelja", koja će trajati do 8. oktobra, posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem decu mogu razvijati sve svoje potencijale.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...