Predstava Sedam Snežana i patuljak (foto: Centar za obrazovanje)
Predstava Sedam Snežana i patuljak (foto: Centar za obrazovanje)
31.10.2023, 07:52

Besplatna škola glume u Mionici

č: | fb:

Deca mioničke opštine imaju priliku da besplatno pohađaju časove glume koje organizuje Centar za obrazovanje i razvoj, a pod pokroviteljstvom opštine Mionica.

 

Škola glume u Mionici postoji do 2018. godine i vode je diplomirane glumice Marijana Andrić i Maja Lukić, a do sada je kroz školu prošlo više od stotinu dece koja su stekla razna glumačka znanja. Novi polaznici svake godine prikazuju svoje javne časove na kojima izvode početne vežbe glume, dikcije, vežbe improvizacije na zadati tekst, brzalice i drugo. A časovi se održavaju u rekonstruisanom Kulturnom centru "Mionica" gde su deci obezbeđeni svi neophodni uslovi.

 

Polaznici su do sada izvodili predstave "Naša deca" po tekstovima Duška Radovića i Gvida Tartalje, "Sedam Snežana i patuljak", po tekstu Todeta Nikoletića, "Uspavana lepotica" po tekstu Radmile Knežević, i predstavu "Grad sa zečijim ušima" po tekstu Stevana Pešića. Takođe, polaznici učestvuju na mnogim kulturnim događajima, akademijama, recitalima i dr. Trenutno školu pohađa dvadesetoro dece, a svi zainteresoviani mogu se prijaviti na 0644824438.

 

Centar za obrazovanje i razvoj osnovan je 2016. godine sa ciljem zadovoljavanja potreba građana u oblasti obrazovanja i razvoja ljudskih resursa na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou i za pružanje obrazovno-zabavnih i sportskih aktivnosti. A mioničkoj deci na raspolaganju se besplatni časovi jezika, glume, folklora, plesa, gimnastike, pripremne nastve za prijemni.

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 2 sati 27 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 5 sati 4 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...