Dan škole u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Dan škole u Mionici (foto: www.mionica.rs)
03.11.2023, 08:19

Osnovna škola u Mionici obeležila Dan škole

č: | fb:

Osnovna škola "Milan Rakić" u Mionici proslavila je Dan škole, 159. godišnjicu od osnivanja prve škole u mioničkom kraju. Učenici i nastavnici pripremili su poseban čas "Integrativni čas umetničkih veština" gde su talentovani đaci pokazali svoje muzičke, glumačke, recitatorske veštine.

 

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

 

- Ova škola oduvek je bila temelj zajednice i mesto gde se oblikuju budući naučnici, umetnici, inženjeri, građani koji će graditi bolju budućnost. Drago mi je da sam danas, ovde, sa vama, u školi koja je prošla kroz značajnu rekonstrukciju i postala još lepše mesto za učenje i razvoj. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove. Posebnu važnost pridaje joj i spomenik slavnom pesniku i diplomati Milanu Rakiću. Važno je da nastavimo da ulažemo u kulturu i obrazovanje, decu, bolju budućnost. Takođe, važno je da deca i roditelji budu upoznati sa svim mogućnostima koje im se nude u našoj opštini, i zadatak svih nas je da zajednički radimo na tome. Svako dete i roditelj treba da zna da ima pravo na besplatne časove glume, jezika, plesa, gimnastike pripremne nastave i još mnogo toga u Centru za obrazovanje i razvoj. Najvažniji resurs su naša deca, talentovani, razdoznali i vredni, a mi ćemo nastaviti da budemo podrška na putu razvoja i obrazovanja – rekao je Janković.

Dan škole u Mionici

Dan škole u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Direktorka OŠ "Milan Rakić" Slađana Ranković pozdravila je sve prisutne i čestitala je učenicima i nastavnicima Dan škole.

 

- Čestitam svim đacima, nastavnicima, dragim kolegama Dan naše škole u želji da nastavimo sa razvojem u obrazovanju i vaspitanju naše dece. Pohvalila bih učenike i nastavnike na izuzetnoj priredbi koju su pripremili i pokazali svoj raskošni talenat – rekla je Ranković i podsetila sve prisutne da je od osnivanja prve škole u mioničkom kraju prošlo 159 godina.

 

Osnovna škola u Mionici danas broji 693 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 41 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 23 sati 10 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...