Dan škole u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Dan škole u Mionici (foto: www.mionica.rs)
03.11.2023, 08:19

Osnovna škola u Mionici obeležila Dan škole

č: | fb:

Osnovna škola "Milan Rakić" u Mionici proslavila je Dan škole, 159. godišnjicu od osnivanja prve škole u mioničkom kraju. Učenici i nastavnici pripremili su poseban čas "Integrativni čas umetničkih veština" gde su talentovani đaci pokazali svoje muzičke, glumačke, recitatorske veštine.

 

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

 

- Ova škola oduvek je bila temelj zajednice i mesto gde se oblikuju budući naučnici, umetnici, inženjeri, građani koji će graditi bolju budućnost. Drago mi je da sam danas, ovde, sa vama, u školi koja je prošla kroz značajnu rekonstrukciju i postala još lepše mesto za učenje i razvoj. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove. Posebnu važnost pridaje joj i spomenik slavnom pesniku i diplomati Milanu Rakiću. Važno je da nastavimo da ulažemo u kulturu i obrazovanje, decu, bolju budućnost. Takođe, važno je da deca i roditelji budu upoznati sa svim mogućnostima koje im se nude u našoj opštini, i zadatak svih nas je da zajednički radimo na tome. Svako dete i roditelj treba da zna da ima pravo na besplatne časove glume, jezika, plesa, gimnastike pripremne nastave i još mnogo toga u Centru za obrazovanje i razvoj. Najvažniji resurs su naša deca, talentovani, razdoznali i vredni, a mi ćemo nastaviti da budemo podrška na putu razvoja i obrazovanja – rekao je Janković.

Dan škole u Mionici

Dan škole u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Direktorka OŠ "Milan Rakić" Slađana Ranković pozdravila je sve prisutne i čestitala je učenicima i nastavnicima Dan škole.

 

- Čestitam svim đacima, nastavnicima, dragim kolegama Dan naše škole u želji da nastavimo sa razvojem u obrazovanju i vaspitanju naše dece. Pohvalila bih učenike i nastavnike na izuzetnoj priredbi koju su pripremili i pokazali svoj raskošni talenat – rekla je Ranković i podsetila sve prisutne da je od osnivanja prve škole u mioničkom kraju prošlo 159 godina.

 

Osnovna škola u Mionici danas broji 693 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 12 sati 32 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 12 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara