Protest u Ljigu
Protest u Ljigu
22.12.2023, 18:06

Građani Ljiga ljuti: Opoziciona lista prešla na stranu vlasti

č: | fb:

Na trgu u Ljigu večeras je održan drugi po redu protestni skup na kome se okupilo više stotina građana, ili kako rekoše "neverovatno veliki broj za mali Ljig", koji su ogorčeni i ljuti zbog odluke liste "Zajedno i odlučno za Ljig", koja je glasove Ljižana dobila na osnovu svog opozicionog delovanja, da pređe na stranu SNS i SPS. I večerašnje okupljanje je praćeno povicima "izdaja" i zvižducima na račun vlasti, a čulo se i pitanje "zbog čega ste se prodali"?

 

Na lokalnim izborima u Ljigu održanim  17. decembra, na osovu glasova koje su birači dali opozicionim listama, trebalo bi da je pobedu odnela opozicija. "Ljig protiv nasilja", "Zavetnici" i dve grupe građana - "Domaćinski odjek" i "Zajedno i odlučno za Ljig" osvojili su 12 mandata, dok su liste SNS i SPS dobile 11 mandata.

 

Međutim, lista "Zajedno i odlučno za Ljig" je "preko noći", suprotno volji birača, prešla na stranu naprednjaka i socijalista, koji sa "opoziciona" dva mandata mogu imati većinu u lokalnom parlamentu.

Protest u Ljigu

Protest u Ljigu

 

Ivan Živanović sa liste "Ljig protiv nasilja" kaže da su nosioci liste "Zajedno i odlučno za Ljig" prekršili izbornu volju naroda i sa dva mandata su prišli vladajućoj koaliciji, i samim tim su izdali veliki broj glasača Ljiga.

 

"Razlog našeg i večerašnjeg okupljanja je upravo branjenje izborne volje naroda koji je glasao za opoziciju i pozivamo nosioce liste 'Zajedno i odlučno za Ljig' da poštuju odluku naroda. Kako god, Ljig će imati jaku opoziciju, a možda je najbitnije od svega to što su građani Ljiga poslali poruku celoj Srbiji da ujedinjeni možemo da pobedimo vladajuću SNS i dođemo do cilja", rekao je Živanović.

 

Prema njegovim rečima, predstavnici liste "Ljig protiv nasilja" su pre izbora imali česte kontakte sa nosiocima liste "Zajedno i odlučno za Ljig", koji su se deklarisali kao opozicija, a na tome su dobili dobar broj glasova birača u Ljigu. Međutim nakon okončanih izbora svoju politiku su očigledno promenili, a da jesu dokaz je to što je ljiški SNS zvanično saopštio da ulaze u koaliciju sa "Zajedno i odlučno za Ljig". Živanović je dodao da će, prema njegovim saznanjima, ta "dva gospodina koja su izdala izbornu volju naroda biti na funkcijama u Ljigu".

 

Većina onih koji su na listi "Zajedno i odlučno za Ljig" su bili i večeras na ptotestu, kažu da su ogorčeni i prevareni, kao i građani koji su glasali za tu opozicionu listu.

 

Nakon okupljanja na Trgu, Ljižani su i večers bili u protestnoj šetnji uz povike i skandiranje "izdaja". 

Protest u Ljigu

Protest u Ljigu

 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 19 sati 51 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara