Protest u Ljigu
Protest u Ljigu
22.12.2023, 18:06

Građani Ljiga ljuti: Opoziciona lista prešla na stranu vlasti

č: | fb:

Na trgu u Ljigu večeras je održan drugi po redu protestni skup na kome se okupilo više stotina građana, ili kako rekoše "neverovatno veliki broj za mali Ljig", koji su ogorčeni i ljuti zbog odluke liste "Zajedno i odlučno za Ljig", koja je glasove Ljižana dobila na osnovu svog opozicionog delovanja, da pređe na stranu SNS i SPS. I večerašnje okupljanje je praćeno povicima "izdaja" i zvižducima na račun vlasti, a čulo se i pitanje "zbog čega ste se prodali"?

 

Na lokalnim izborima u Ljigu održanim  17. decembra, na osovu glasova koje su birači dali opozicionim listama, trebalo bi da je pobedu odnela opozicija. "Ljig protiv nasilja", "Zavetnici" i dve grupe građana - "Domaćinski odjek" i "Zajedno i odlučno za Ljig" osvojili su 12 mandata, dok su liste SNS i SPS dobile 11 mandata.

 

Međutim, lista "Zajedno i odlučno za Ljig" je "preko noći", suprotno volji birača, prešla na stranu naprednjaka i socijalista, koji sa "opoziciona" dva mandata mogu imati većinu u lokalnom parlamentu.

Protest u Ljigu

Protest u Ljigu

 

Ivan Živanović sa liste "Ljig protiv nasilja" kaže da su nosioci liste "Zajedno i odlučno za Ljig" prekršili izbornu volju naroda i sa dva mandata su prišli vladajućoj koaliciji, i samim tim su izdali veliki broj glasača Ljiga.

 

"Razlog našeg i večerašnjeg okupljanja je upravo branjenje izborne volje naroda koji je glasao za opoziciju i pozivamo nosioce liste 'Zajedno i odlučno za Ljig' da poštuju odluku naroda. Kako god, Ljig će imati jaku opoziciju, a možda je najbitnije od svega to što su građani Ljiga poslali poruku celoj Srbiji da ujedinjeni možemo da pobedimo vladajuću SNS i dođemo do cilja", rekao je Živanović.

 

Prema njegovim rečima, predstavnici liste "Ljig protiv nasilja" su pre izbora imali česte kontakte sa nosiocima liste "Zajedno i odlučno za Ljig", koji su se deklarisali kao opozicija, a na tome su dobili dobar broj glasova birača u Ljigu. Međutim nakon okončanih izbora svoju politiku su očigledno promenili, a da jesu dokaz je to što je ljiški SNS zvanično saopštio da ulaze u koaliciju sa "Zajedno i odlučno za Ljig". Živanović je dodao da će, prema njegovim saznanjima, ta "dva gospodina koja su izdala izbornu volju naroda biti na funkcijama u Ljigu".

 

Većina onih koji su na listi "Zajedno i odlučno za Ljig" su bili i večeras na ptotestu, kažu da su ogorčeni i prevareni, kao i građani koji su glasali za tu opozicionu listu.

 

Nakon okupljanja na Trgu, Ljižani su i večers bili u protestnoj šetnji uz povike i skandiranje "izdaja". 

Protest u Ljigu

Protest u Ljigu

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...