Učesnici Svečane akademije (foto: www.mionica.rs)
Učesnici Svečane akademije (foto: www.mionica.rs)
17.01.2024, 07:53

Mionica Dan varoši proslavlja novim investicijama

č: | fb:

Povodom Dana varoši u Mionici je održana Svečana akademija pod nazivom "Mionica, varošica, kraljica". Mionica je za varoš proglašena ukazom kralja Aleksandra Obrenovića, pre 129 godina, 14. januara 1895. godine. Govoreći na svečanoj akademiji u Kulturnom centru predsednik opštine Boban Janković rekao je da Mionicu ove godine čeka nastavak realizacije započetih ali i pokretanje novih poduhvata.

 

- Danas možemo reći da živimo u periodu kada je naša opština pokrenula ozbiljan zamajac razvoja koji ni pod kojim okolnostima ne sme da stane. I moramo još više da radimo. Svako od nas ponaosob i svi zajedno. I kao takvi, već smo učinili nešto dobro što će u velikoj meri popraviti sve buduće dane. Svesni smo da smo postavili veoma ambiciozne ciljeve, isto tako vidimo da su snovi postali stvarnost, i da smo napravili ozbiljne pomake, da smo ostvarili velike pobede koje su nas ujedinile baš kao i naše pretke 1895. godine kada su ostvarili veliki cilj. Nezaposlenost nam je na istorijskom minimumu. Privreda nam je iz dana u dan sve snažnija. I ono najlepše. Deca nam se rađaju. Zabležen je porast broja rođene dece. I to je najozbiljniji pokazatelj napretka naše zajednice. Pored toga, uspešno rešavamo višedecenijske probleme koje su tištili naše sugrađane – kazao je Janković i dodao da Mionica hrabro korača putem razvoja i da u tome ima ogromnu podršku državnog rukovodstva.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

U prteklom periodu u opštini Mionica je obnovljen centralni park, gradi se Kuća Kolubarske bitke, rekonstruisane su škole, osnovan Centar za obrazovanje i razvoj, izgrađena najmodernija sportska hala u zapadnoj Srbiji, a iz dana u dan povećava se broj radnih mesta. Ove godine očekuje se nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela, ali i početak radova na izvorištu Orlovac kojim će se uspešno rešiti problemi iz oblasti vodosnabdevanja. A očekuju se i dodatna ulaganja u obrazovanje, socijalnu zaštitu, poljoprivredu, infrastrukturu i kulturu.

 

-Ove godine, kao i do sada, nastavljamo sa investicijama koje će nam doneti kvalitetniji život. Važno nam je, da zbog bolje budućnosti, budemo jedna velika porodica jer, zajedno smo jači. Da se volimo i poštujemo, da radimo i da gradimo, i da sanjamo velike snove, pa da jednog dana i naši ostvareni rezultati budu deo istorije - kazao je Janković.


Program u Kulturnom centru obeležio je muzički nastup profesora i soliste Marka Tomića, profesora i instrumentaliste Luke Jezidća, a pozorišni reditelj Miroslav Trifunović i glumac Branko Antonić u okviru programa ispričali su veoma značajnu i insprativnu priču o bitnim događajima koji su obeležili nastanak i razvoj Mionice.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 17 sati 38 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 22 sati 49 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara