Nadmetanje za Časni krst u Selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
Nadmetanje za Časni krst u Selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
19.01.2024, 14:52

U opštini Mionica za Časni krst nadmetalo se 69 plivača

č: | fb:

Goran Stefanović iz Mionice i Marko Milosavljević, srednjoškolac iz Berkovca pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica gde se nadmetalo 69 plivača.

 

Milosavljević koji ima 15 godina, u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 14. put zaredom, pobedio u konkurenciji 47 plivača među kojima su bile i četiri takmičarke. Na otvorenom bazenu u Selu Mionica, na osmoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovalo je 22 plivača, prvi do Časnog krsta stigao je Goran Stefanović iz Mionice koji je do sada tri puta bio pobednik u plivanju na ovoj manifestaciji , drugo mesto zauzeo je Stefan Spasojević iz Mionice, dok je treće mesto pripalo Aleksi Rankoviću, takođe iz Mionice. Ove godine najmlađi učesnik u nadmetanju je desetogodišnji Nikola Teodosić iz Mionice.

Marko Milosavljević

Marko Milosavljević (Foto: www.mionica.rs)

 

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

 

- Još jedno neprocenjivo iskustvo za mene, ove godine po treći put. Čestitam svim učesnicima i želim da pohvalim organizatore koji su se i ove godine potrudili da sve bude odlično organizovano – rekao je Stefanović.

 

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra "Mionica", pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici, a u Banji Vrujci u okviru programa nastupili su i članovi Kulutrno umetničko društovo "Toplica" pri hramu Svete Ognjene Marije.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 6 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...