Obraćanje Darka Glišića (foto: Dragana Nedeljković)
Obraćanje Darka Glišića (foto: Dragana Nedeljković)
26.01.2024, 14:54

Glišiću četvrti mandat na čelu Uba, Ivana Nikolić ponovo predsednik Skupštine

č: | fb:

Na prvoj, redovnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Ub, koja je održana danas, dosadašnji predsednik opštine Ub Darko Glišić četvrti put uzastopno izabran je na tu funkciju. Na mestu njegovog zamenika ostao je Aleksandar Jovanović Džajić, kome je to takođe četvrti mandat.

 

Pre redovne, održana je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine, gde je Ivani Nikolić ponovo povereno mesto predsednika SO, a Milici Balinovac Dimitrijević njenog zamenika. Obema je ovo drugi mandat na tim funkcijama.

Ivana Nikolić

Ivana Nikolić (Foto: Milovan Milovanović)

 

Tako će i u naredne četiri godine lokalnim parlamentom i Opštinom Ub upravljati Srpska napredna stranka, čija je lista "Aleksandar Vučić - Ub ne sme da stane" na minulim, decembarskim izborima osvojila 21 od 30 mandata.

 

U lokalni saziv ušli su predstavnici i preostale dve liste, koje su učestvovale na izborima. Sedam odborničkih mesta dobila je lista "Novo lice Uba – Miloš Parandilović", a dva lista "Ivica Dačić – premijer Srbije".

 

Danas je izabrano i novo Opštinsko veće, u koje su ušli: Anka Radojčić, Saša Spasić, Ivan Dragićević, Vladimir Marković, Dragana Simić, Jasmina Mratinković i Miladin Rakić.

 

Odbornici su odlučili i da poslove sekretara Skupštine opštine i dalje obavlja Dragan Radojčić, dok je Glišić najavio da će za svog pomoćnika postaviti Nadu Đokić.

Obraćanje Darka Glišića

Obraćanje Darka Glišića (Foto: Milovan Milovanović)

Na kraju prve sednice Skupštine opštine Ub u novom sazivu, predsednik opštine Darko Glišić zahvalio se građanima na ukazanom poverenju, kao i svim odbornicima na korektnosti i visokom nivou dostojanstva tokom obe sednice.

 

"Jedan civilizovan, ljudski pristup jeste nešto što nas je krasilo i u prethodnom mandatu kada smo sučeljavali mišljenje sa opozicionim predstavnicima. Time smo dodatno učvrstili kredibilitet ovog skupštinskog doma u našoj opštini, što je davalo mogućnost da se iz mnogo različitih mišljenja dolazi do mnogo dobrih rešenja", rekao je Glišić.

 

Osvrćući se na prethodnih 12 godina, koliko se nalazi na čelu opštine, Glišić je rekao da je u odnosu na taj period, danas tri puta manje nezaposlenih na birou za zapošljavanje i da se standard povećao.

 

"Ali, nismo zadovoljni sa tim. Dok sadašnji broj od 707 nezaposlenih ne budemo dodatno smanjili, dok naša prosečna, ubska plata ne bude stigla republičku prosečnu platu, moraćemo da radimo još više i bolje.U prethodnom periodu, velike smo stvari uradili što se tiče infrastruktrnih projekata, mnogo poslova smo započeli, koje ćemo završavati u ovom mandatu, svaka društvena sfera zaslužuje da joj dodatno poklonimo pažnju. Ono što jeste dobro i što nam daje pravo da sa optimizmom gledamo u godine ispred nas jeste budžet koji smo postavili. Poslednjih šest godina, naši sopstveni budžetski prihodi su preko milijardu dinara i ono na šta sam najponosniji, naš porez na zarade je 2012. bio oko 90 miliona, a sada je 500 miliona dinara. To jeste podatak koji obrabruje, koji govori da ova opština čvrsto stoji na nogama", rekao je Glišić ističući da "funkcija sama po sebi ne znači ništa ukoliko nema rezultata po kojima će vas pamtiti".

 

Na kraju obraćanja, on je pozvao sve odbornike da zajednički rade i deluju, kako bi doprineli kvalitetnijem rešavanju problema građana i sveopštem prosperitetu.

 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 7 sati 11 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 27 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara