Radovi u Stublenici (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi u Stublenici (foto: Dragana Nedeljković)
11.10.2014, 09:16

Kvalitetnije snabdevanje strujom

č: | fb:

U tamnavskim selima Banjani i Stublenica, „Elektrosrbija Kraljevo”  rekonstruisala je niskonaponsku mrežu u cilju poboljšanja iskoruke električne energije potrošačima i pripreme mreže za zimski period. Ukupno je rekonstruisano 5,2 kilometra vodova, od čega tri kilometra samonosivog kablovskog snopa na mreži niskog napona i 2,20 kilometara kućnih priključaka. U pripremnom delu akcije, 105 drvenih stubova zamenjeno je betonskim, za koje su meštani Banjana i Stublenice iskopali rupe i izbetonirali temelje. Vrednost investicije je 4,3 miliona dinara.

Zamena kućnih priključaka, demontaža stare mreže i elektromontažni radovi na ugradnji samonosivog kablovskog snopa u Stublenici su izvedeni u dužini od četiri kilometra, na deonicama ka budućem autoputu i Rakićima, dok je u Banjanima, na deonici prema seoskoj Crkvi, rekonstruisano 1,2 kilometra mreže niskog napona.

Radovi u Banjanima

Radovi u Banjanima (Foto: Dragana Nedeljković)

Pored elektromontera iz Elektrodistribucije Ub, u akciji je učestvovalo još 30 elektromontera iz Valjeva, Lazarevca i Šapca.

- Radovi su izvedeni prema planu, bez zastoja i bilo kakvih bezbedonosnih rizika, za šta najveće zasluge pripadaju operativnim timovima Ogranka Valjevo i Poslovnice Ub. Kao i prethodne, i ova akcija rekonstrukcije niskonaponske mreže na području ubske opštine potekla je od čelnih ljudi lokalne samouprave – rekao je Desimir Bogićević, zamenik direktora „Elektroprivrede Kraljevo”.

Radovi u Stublenic

Radovi u Stublenic (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema ugovoru o zajedničkom investiranju u elektoenergetske kapacitete na području ubske opštine, potpisanom prošle godine, „Elektroprivreda Kraljevo” bi do 2015. trebalo da izvrši rekonstrukciju 40 kilometara niskonaponske mreže u 15 tamnavskih sela. Na tim poslovima, zajedno sa ES Kraljevo, angažovane su Elektrodistribucije Valjevo i Lazarevac.

- Radovi u Banjanima i Stublenici su, pre svega, u funkciji poboljšanja naponskih prilika i kvaliteta snabdevanja strujom meštana ta dva sela, ali i ispunjavanje obaveze prema ubskoj opštini – navodi Zoran Nikolić, direktor EDB Valjevo.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 48 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 5 sati 57 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 56 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.