Radovi u Stublenici (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi u Stublenici (foto: Dragana Nedeljković)
11.10.2014, 09:16

Kvalitetnije snabdevanje strujom

č: | fb:

U tamnavskim selima Banjani i Stublenica, „Elektrosrbija Kraljevo”  rekonstruisala je niskonaponsku mrežu u cilju poboljšanja iskoruke električne energije potrošačima i pripreme mreže za zimski period. Ukupno je rekonstruisano 5,2 kilometra vodova, od čega tri kilometra samonosivog kablovskog snopa na mreži niskog napona i 2,20 kilometara kućnih priključaka. U pripremnom delu akcije, 105 drvenih stubova zamenjeno je betonskim, za koje su meštani Banjana i Stublenice iskopali rupe i izbetonirali temelje. Vrednost investicije je 4,3 miliona dinara.

Zamena kućnih priključaka, demontaža stare mreže i elektromontažni radovi na ugradnji samonosivog kablovskog snopa u Stublenici su izvedeni u dužini od četiri kilometra, na deonicama ka budućem autoputu i Rakićima, dok je u Banjanima, na deonici prema seoskoj Crkvi, rekonstruisano 1,2 kilometra mreže niskog napona.

Radovi u Banjanima

Radovi u Banjanima (Foto: Dragana Nedeljković)

Pored elektromontera iz Elektrodistribucije Ub, u akciji je učestvovalo još 30 elektromontera iz Valjeva, Lazarevca i Šapca.

- Radovi su izvedeni prema planu, bez zastoja i bilo kakvih bezbedonosnih rizika, za šta najveće zasluge pripadaju operativnim timovima Ogranka Valjevo i Poslovnice Ub. Kao i prethodne, i ova akcija rekonstrukcije niskonaponske mreže na području ubske opštine potekla je od čelnih ljudi lokalne samouprave – rekao je Desimir Bogićević, zamenik direktora „Elektroprivrede Kraljevo”.

Radovi u Stublenic

Radovi u Stublenic (Foto: Dragana Nedeljković)

Prema ugovoru o zajedničkom investiranju u elektoenergetske kapacitete na području ubske opštine, potpisanom prošle godine, „Elektroprivreda Kraljevo” bi do 2015. trebalo da izvrši rekonstrukciju 40 kilometara niskonaponske mreže u 15 tamnavskih sela. Na tim poslovima, zajedno sa ES Kraljevo, angažovane su Elektrodistribucije Valjevo i Lazarevac.

- Radovi u Banjanima i Stublenici su, pre svega, u funkciji poboljšanja naponskih prilika i kvaliteta snabdevanja strujom meštana ta dva sela, ali i ispunjavanje obaveze prema ubskoj opštini – navodi Zoran Nikolić, direktor EDB Valjevo.

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 17 sati 52 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom 9.05.2024

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara