Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
31.01.2024, 10:00

Uručene nagrade najboljim učesnicima Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

č: | fb:

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica" kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

 

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola. Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literaranoj i likovnoj kategoriji. Na temu konkursa "Svetlost Svete Gore" stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa (Foto: www.mionica.rs)

 

Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

 

- Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove "Neven", polaznici muzičke škole "Živorad Grbić" u Mionici, hor "Vučari", etno grupa "Mione", glumci Branko Antonić i Aca Lukić, foklorni oktet "Abrašević". Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 20 sati 28 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 18 sati

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...