Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
31.01.2024, 10:00

Uručene nagrade najboljim učesnicima Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

č: | fb:

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica" kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

 

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola. Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literaranoj i likovnoj kategoriji. Na temu konkursa "Svetlost Svete Gore" stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa (Foto: www.mionica.rs)

 

Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

 

- Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove "Neven", polaznici muzičke škole "Živorad Grbić" u Mionici, hor "Vučari", etno grupa "Mione", glumci Branko Antonić i Aca Lukić, foklorni oktet "Abrašević". Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 6 sati 59 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 14 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara