Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
31.01.2024, 10:00

Uručene nagrade najboljim učesnicima Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

č: | fb:

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica" kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

 

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola. Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literaranoj i likovnoj kategoriji. Na temu konkursa "Svetlost Svete Gore" stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa (Foto: www.mionica.rs)

 

Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

 

- Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove "Neven", polaznici muzičke škole "Živorad Grbić" u Mionici, hor "Vučari", etno grupa "Mione", glumci Branko Antonić i Aca Lukić, foklorni oktet "Abrašević". Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 2 sati 7 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...