Ključka vrela (foto: www.mionica.rs)
Ključka vrela (foto: www.mionica.rs)
01.02.2024, 10:08

Nastavak projekata iz oblasti vodosnabdevanja u mioničkim selima

č: | fb:

U ovoj godini biće nastavljeni radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u Ključu i rekonstrukciji izvorišta Orlovac u Osečenici kojim će biti rešeno vodosnabdevanje u 16 sela na teritoriji mioničke oštine, saopštila je PR služba opštine Mionica.

 

Za ove projekte uz podršku UNOPS-a, lokalna samouprava obezbedila je gotovo 190 miliona dinara, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću, Bukovcu, Paštriću, Toliću, selu Mionica i Brežđu u velikoj meri biće poboljšan kvalitet vodosnabdevanja.

 

- Uskoro nastavljamo sa radovima na realizaciji dva najveća projekta iz oblasti vodosnabdevanja kojim rešavamo višedecenijske probleme sa kojima se suočavaju naši građani. Prema dinamičkom planu, radovi treba da se nastave kroz nekoliko dana. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Svako domaćinstvo mora imati čistu pijaću vodu. To nema alternativu. Očekujemo da radovi na Ključkim vrelima do leta budu gotovi, a na Orlovcu nešto kasnije. Naša opština mora da se razvija u svakoj oblasti, a ja sam ponosan na svoje sugrađane i naš zajednički rad koji donosi rezultate. Takođe, želim da se zahvalim državnom rukovodstvu koji nam u velikoj meri pomaže da da realizujemo sve projekte – kazao je predsednik Mionice Boban Janković.

 

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza predviđen je nastavak radova na izvorištu, a biće izgrađene i dve crpne stanice, dok će na izvorištu Orlovac biti zamenjene azbestne cevi i smanjeni gubici u mreži za 80 odsto.

 

Pored toga, opština Mionica je u prethodnom periodu investirala u glavne cevovode i povećanje kapaciteta izvorišta. Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije uloženo je blizu 20 miliona dinara, a u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Takođe, u većem delu sela Gornji Mušić je rešen problem vodosnabdevanja, kao i u selu Rakari, gde se očekuje nastavak radova.

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 4 sati 58 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 6 sati 14 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 8 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara