Milutin Ranković
Milutin Ranković
09.02.2024, 07:59

Milutinova retrospektiva u Kući Đure Jakšića

č: | fb:

Retrospektivna izložba skulptura u drvetu lajkovačkog umetnika Milutina Rankovića, povodom 40 godina stvaralaštva, biće otvorena 9. februara u 19 časova u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji.

 

Izložbu će otvoriti glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Vjera Mujović. O Milutinovim delima govoriće pesnik Radomir Andrić, likovni i dramski umetnici. U programu će učestvovati pevačka grupa "Šapčanke" i mešoviti hor "Smilje" iz Beograda. Pričama, stihovima i zdravicama posetiocima će se obratiti i autor.

 

Lajkovački vajar do sada je imao više od 250 izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi nalaze se u muzejima, hramovima, galerijama i kolekcijama u Beogradu, Parizu, Moskvi, Bratislavi, širom sveta. Autor je i više javnih spomenika. Svešteni je dvorezbar-ikonopisac, osnivač Srpskog akademskog društva "Vizantija", član Matice srpske i brojnih udruženja.

 

Izložba skulptura Milutina Rankovića u Kući Đure Jakšića biće otvorena do 21. februara.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 17 sati 45 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 10 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar