Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
18.03.2024, 12:31

"Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

č: | fb:

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici, u ponedeljak, 18. marta u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba radova iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan Tranavac Mića" s ponosom baštini više od četvrt veka. Izložba nosi naziv "Izbor iz kolekcije", a pokrovitelj je Opština Mionica.

 

Izložbu čini 25 dela eminentnih likovnih stvaraoca iz 17 zemalja: Rusija, Ukrajina, Belorusija, Engleska, Švajcarska, Poljska, Grčka, Australija, Japan, Južna Koreja, Meksiko, Venecuela, Iran, Bugarska, Severna Makedonija, Crna Gora i Srbija. Odabrani umetnici su kao gosti boraviliu Ateljeu Internacionalnog umetničkog studija, ili su predstavljeni kroz samostalne umetničke produkcije u Galeriji Studija.

 

Postavku čine dela umetnika različitih generacija, tehnika i poetika, kao i likovnog iskustva, koje proističe iz specifičnih uslova vezanih za kulturne modele, odnosno tradicije društava i sredina u kojima su se razvijali i umetnički stasavali.

 

Izbor za ovu izložbu predstavlja svojevrsni presek stvralačke produkcije dela umetnika koji su izlagali u Studiju, uz nagoveštaj mogućeg načina u iščitavanju različitih likovnih praksi i sadržaja, gde se jasna struktura likovnog iskaza najpre može sagledati u snažnoj individualnosti i senzibilitetu samog autora.

    

U Internacionalnom umetničkom studiju, od osnivanja 1997. godine, izlagalo је preko 500 umetnika iz svih krajeva sveta. Prikupljena je značajna poklon zbirka od oko 500 reprezentativnih umetničkih dela, koja čini jednu od najznačajnijih kolekcija savremenog internacionalnog likovnog stvaralaštva s kraja 20. i početka 21. veka u regionu.

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 5 sati 24 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 7 sati 32 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 7 sati 32 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.