Pobednici (foto: www.mionica.rs)
Pobednici (foto: www.mionica.rs)
27.03.2024, 10:22

Andrea Savanović i Nikola Popović pobednici državnog prvenstva u plesu

č: | fb:

Šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine su Andrea Savanović i Nikola Popović iz plesnog kluba "Aurora" iz Beograda.

 

U prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano je Prvenstvo Srbije u sportskom plesu "Mionica open 24" gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. 

 

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Jovana Klenkovski i Aleksa Matović, u starijim omladincima Tisa Babić i Petar Prokić svi članovi plesnog kluba "Beodens" iz Beograda.

 

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković rekao da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

 

"Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan", rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Deca plešu

Deca plešu (Foto: www.mionica.rs)

 

U večernjem Gala programu publika i svi prisutni mogli su da uživaju gledajući gostujući ruski plesni par Vladena Kiriluka i Anu Tomašević koji su na svetskom nivou demonstrirali svu lepotu sportskog plesa. U predigri večernjeg finala predstavljeno je međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat pod nazivom "I svi daplešu".

 

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP“.

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 20 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 5 sati 29 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 29 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.