Pobednici (foto: www.mionica.rs)
Pobednici (foto: www.mionica.rs)
27.03.2024, 10:22

Andrea Savanović i Nikola Popović pobednici državnog prvenstva u plesu

č: | fb:

Šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine su Andrea Savanović i Nikola Popović iz plesnog kluba "Aurora" iz Beograda.

 

U prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano je Prvenstvo Srbije u sportskom plesu "Mionica open 24" gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. 

 

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Jovana Klenkovski i Aleksa Matović, u starijim omladincima Tisa Babić i Petar Prokić svi članovi plesnog kluba "Beodens" iz Beograda.

 

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković rekao da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

 

"Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan", rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Deca plešu

Deca plešu (Foto: www.mionica.rs)

 

U večernjem Gala programu publika i svi prisutni mogli su da uživaju gledajući gostujući ruski plesni par Vladena Kiriluka i Anu Tomašević koji su na svetskom nivou demonstrirali svu lepotu sportskog plesa. U predigri večernjeg finala predstavljeno je međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat pod nazivom "I svi daplešu".

 

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP“.

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 2 sati 1 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 5 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 1 sati 9 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 2 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 29 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar