Pobednici (foto: www.mionica.rs)
Pobednici (foto: www.mionica.rs)
27.03.2024, 10:22

Andrea Savanović i Nikola Popović pobednici državnog prvenstva u plesu

č: | fb:

Šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine su Andrea Savanović i Nikola Popović iz plesnog kluba "Aurora" iz Beograda.

 

U prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano je Prvenstvo Srbije u sportskom plesu "Mionica open 24" gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. 

 

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Jovana Klenkovski i Aleksa Matović, u starijim omladincima Tisa Babić i Petar Prokić svi članovi plesnog kluba "Beodens" iz Beograda.

 

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković rekao da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

 

"Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan", rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Deca plešu

Deca plešu (Foto: www.mionica.rs)

 

U večernjem Gala programu publika i svi prisutni mogli su da uživaju gledajući gostujući ruski plesni par Vladena Kiriluka i Anu Tomašević koji su na svetskom nivou demonstrirali svu lepotu sportskog plesa. U predigri večernjeg finala predstavljeno je međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat pod nazivom "I svi daplešu".

 

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP“.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 26 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...