Radovi u Trliću (foto: Milovan Milovanović)
Radovi u Trliću (foto: Milovan Milovanović)
13.10.2014, 13:58

Vrednost investicije 45 miliona dinara

č: | fb:

Na regionalnom putnom pravcu Ub - Koceljeva, u toku je temeljna rekonstrukcija deonice od centra Trlića do škole u Sovljaku, u dužini od  4,3 kilometra. Vrednost investicije je 45 miliona dinara, a radove izvodi PZP Valjevo. 

-Veliki posao na rekonstrukciji deonice regionalnog puta od Uba do Koceljeve radimo uz pomoć države. Dogovaramo se sa državom i oko nastavka radova na tom pravcu, od sovljačke škole do benzinske stanice na Ubu, kako bi kompletan pravac bio presvučen novom asfaltnom podlogom. Dodatni radovi će poskupeti investiciju, ali nam je veoma važno da se rekonstruiše i taj put, koji je jako propao i jedan je od najlošijih u ubskoj opštini. Mislim da ćemo uz pomoć države uspeti da ga završimo – rekao je Darko Glišić, predsednik opštine Ub, prilikom obilaska gradilišta u Trliću.

Radovi na rekonstrukciji dela regionalnog puta Ub – Koceljeva trebalo bi da budu završeni do kraja nedelje.

Radovi u Trliću

Radovi u Trliću (Foto: Milovan Milovanović)

Asfaltiran put kroz Banjane

Pogodne vremenske prilike u oktobru iskorišćene su i za radove na deonici lokalnog puta u Banjanima. Završeno je asfaltiranje prvih 500 metara od Gornjeg kraja prema zaseoku Iverić, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara. Ostatak makadamskog puta prema Iveriću trenutno se presipa i uredjuje. Direkcija za uredjenje i izgradnju Uba je na ovom putnom pravcu angažovala  PZP Beograd za izvodjača radova.

 Prvi čovek opštine izražava nadu da će do kraja 2015. godine lokalna samouprava uspeti da isfinansira asfaltiranje kompletnog putnog pravca Banjani- Iverić, koji povezuje Ub sa opštinom Obrenovac.

-Sledeće godine odmah nastavljamo sa radovima i nadam se da neće biti problema kao što je bilo ove, u smislu poplava i velikih šteta koje smo  imali, pa ćemo moći da uradimo mnogo više. Ove godine prkosimo krizi i radimo ono što možemo. Ukoliko vreme posluži, planiramo da u tekućoj gradjevinskoj sezoni uradimo još nekoliko putnih pravaca. Prvi na redu je Šarbane – Radljevo, gde će biti asfaltirano novih 700 metara na deonici koju smo prošle godine započeli, navodi predsednik  opštine Ub Darko Glišić.

Glišić sa meštanima Banjana

Glišić sa meštanima Banjana (Foto: Dragana Nedeljković)

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 56 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...