<p>Nenad Peladić na seminaru u Kini</p>
<p>Nenad Peladić na seminaru u Kini</p>
15.10.2014, 12:16

Obuka o razvoju industrijskih zona

č: | fb:

U dvadesetodnevnoj poseti Kini boravio je Nenad Peladić, zaposlen u preduzeću „Eko Tamnava”, gde je kao predstavnik ubske opštine učestvovao na seminaru o izgradnji industrijskih parkova i saradnji između Kine, azijskih i evropskih zemalja. Obuku je organizovala Akademija za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) pri kineskom Ministarstvu trgovine, koja je snosila troškove puta i smeštaj svih 26 učesnika iz 15 država sveta, među kojima su Filipini, Nepal, Pakistan, Bangladeš, Šri Lanka, Koreja, Kirgistan, Sirija, Albanija, Bugarska, Rumunija, Srbija, Makedonija, BiH i Crna Gora.

 - Zbog učestale saradnje između Opštine Ub i poslovnih partnera iz Narodne Republike Kine, pre svega na projektu izgradnje Industrijskog parka u Stublenici, ja sam se na predlog predsednika opštine Darka Glišića odazvao pozivu da učestvujem u seminaru. Centar za obuku bio je smešten u Pekingu, gde smo prisustvovali interaktivnim predavanjima vladinih zvaničnika i eksperata o njihovom iskustvu vezanom za razvoj kineskih ekonomskih i tehnoloških zona, planiranju i izgradnji industrijskih parkova, mogućnostima stranih investicija u specijalne ekonomske zone, poreskoj politici razvojnih zona i mnogim drugim temema koje se tiču kako industrijskih parkova, tako i kineske ekonomije, tradicije, istorije i kulture. Na ceremoniji zatvaranja, svim polaznicima, koji su prošli kompletnu obuku, uprava AIBO je uručila Sertifikat –  priča Peladić, ističući da je učešće na seminaru od neprocenjivog značaja zbog iskustva i znanja koja je stekao, a koja će moći da se primene u praksi na Industrijskoj zoni u Stublenici, kao i da ih prenese svim zainteresovanim za ovaj i slične projekte.

Nenad Peladić na seminaru u Kini

Nenad Peladić na seminaru u Kini

Osim predavanja, ljubazni domaćini su za učesnike seminara organizovali i obilazak istorijskih i kulturnih znamenitosti najmnogoljudnije zemlje sveta, poput Kineskog zida, Zabranjenog grada, Letnje palate i ZOO vrta u Pekingu, Muzeja urbanog planiranja u Šangaju, Olimpijskog muzeja u Vušiju i mnogih  drugih mesta. 

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 18 sati 29 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...