<p>Nenad Peladić na seminaru u Kini</p>
<p>Nenad Peladić na seminaru u Kini</p>
15.10.2014, 12:16

Obuka o razvoju industrijskih zona

č: | fb:

U dvadesetodnevnoj poseti Kini boravio je Nenad Peladić, zaposlen u preduzeću „Eko Tamnava”, gde je kao predstavnik ubske opštine učestvovao na seminaru o izgradnji industrijskih parkova i saradnji između Kine, azijskih i evropskih zemalja. Obuku je organizovala Akademija za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) pri kineskom Ministarstvu trgovine, koja je snosila troškove puta i smeštaj svih 26 učesnika iz 15 država sveta, među kojima su Filipini, Nepal, Pakistan, Bangladeš, Šri Lanka, Koreja, Kirgistan, Sirija, Albanija, Bugarska, Rumunija, Srbija, Makedonija, BiH i Crna Gora.

 - Zbog učestale saradnje između Opštine Ub i poslovnih partnera iz Narodne Republike Kine, pre svega na projektu izgradnje Industrijskog parka u Stublenici, ja sam se na predlog predsednika opštine Darka Glišića odazvao pozivu da učestvujem u seminaru. Centar za obuku bio je smešten u Pekingu, gde smo prisustvovali interaktivnim predavanjima vladinih zvaničnika i eksperata o njihovom iskustvu vezanom za razvoj kineskih ekonomskih i tehnoloških zona, planiranju i izgradnji industrijskih parkova, mogućnostima stranih investicija u specijalne ekonomske zone, poreskoj politici razvojnih zona i mnogim drugim temema koje se tiču kako industrijskih parkova, tako i kineske ekonomije, tradicije, istorije i kulture. Na ceremoniji zatvaranja, svim polaznicima, koji su prošli kompletnu obuku, uprava AIBO je uručila Sertifikat –  priča Peladić, ističući da je učešće na seminaru od neprocenjivog značaja zbog iskustva i znanja koja je stekao, a koja će moći da se primene u praksi na Industrijskoj zoni u Stublenici, kao i da ih prenese svim zainteresovanim za ovaj i slične projekte.

Nenad Peladić na seminaru u Kini

Nenad Peladić na seminaru u Kini

Osim predavanja, ljubazni domaćini su za učesnike seminara organizovali i obilazak istorijskih i kulturnih znamenitosti najmnogoljudnije zemlje sveta, poput Kineskog zida, Zabranjenog grada, Letnje palate i ZOO vrta u Pekingu, Muzeja urbanog planiranja u Šangaju, Olimpijskog muzeja u Vušiju i mnogih  drugih mesta. 

Aktuelno