Uništen staklenik (foto: www.mionica.rs)
Uništen staklenik (foto: www.mionica.rs)
23.06.2024, 12:49

Ogromne štete od grada u Mionici i Osečini

č: | fb:

Nakon nezamćenog nevremena i grada u vidu ledenih lopti koji se juče u popodnevnim časovima sručio na mioničku opštinu, procenjuje se da su štete ogromne. Grad je tukao po automobilima, usevima, kućama, domaćinstvima, lomio grane, drveće i rušio sve pred sobom. Predsednik opštine Mionica Boban Janković od sinoć je na terenu sa sugrađanima gde obilazi pogođena područja.

 

- Svedoci smo nezapamćenog nevremena koja nas je pogodilo. Štete su ogromne. Našim sugrađanima uništene su kuće, usevi, automobili, staklenici. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko možemo. Verujemo da će i nam i država pomoći da saniramo nastale štete u što kraćem roku. Timovi za procenu šteta kreću na teren, a mi smo tu da pratimo situaciju. Ovo nam je sada najpreči posao - kaže Janković.

 

Najveća oštećenja prisutna su Banji Vrujci, Rakarima, Berkovcu, Popadiću, Struganiku, Paštriću, varoši i selu Mionica, Gornjem Lajkovcu, Planinici i okolnim mestima.

 

U Rakarima u domaćinstvu Jovičić grad je uništio staklenik od koga ova porodica živi.

 

- Ovo je nezapmćeno. Nikada nam se ovako nešto nije desilo. Štete su ogromne. Toliko smo truda i rada uložili, a za 15 minuta sve je nestalo- kaže Draško Jovičić.

Grad polupao stakla

Grad polupao stakla (Foto: www.mionica.rs)

Nezapamćeno nevreme u Osečini

 

Grad veličine jajeta padao je na području opštine Osečina i oštetio stambene objekte, poljoprivredu, automobile i puteve. Vanredna situacija je u delovima te opštine zahvaćenim nepogodom. U četiri mesne zajednice u Osečini od ponedeljka počinje procena štete.

 

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić naglašava da jutro u Osečini nije dobro, a da mu trenutno izgleda da je šteta neprocenjiva.

 

"Selo Osečina, Plužac, Sirdija, Tuđin, čak i deo varošice Osečina, pretrpeli su ogromnu štetu juče zbog gradonosnih oblaka koji su napravili ogromnu štetu i na stambenim objektima, automobilima, putnoj infrastrukturi. Podrška lokalnih samouprava će biti tu, a verujem da neće izostati ni pomoć države", kaže Tomić.

 

Ukazuje da je oštećeno na stotine objekata. prenosi RTS.

Aktuelno

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević Pre 14 sati 3 minuta

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 4 komentara

Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Izabrani odlukom Skupštine grada Pre 1 dan 14 sati

Upoznajte članove novog Gradskog veća

Na sednici novoformirane Skupštine grada održane u ponedeljak izabrano je devet članova Gradskog veća, od ukupno 11. Ovo su biografije gradonačelnika i njegovog zamenika, kao i biografije čalnova...  · 35 komentara

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vodovod Pre 1 dan 14 sati

Apel za racionalnu potrošnju vode

JKP "Vodovod Valjevo" poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način izbegle restrikcije i obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača. Na distributivnom...  · 4 komentara