Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
07.07.2024, 07:01

Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

č: | fb:

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava. Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

 

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu javnih ulaganja i pripadnicima Vojske Srbije koji su nam odmah pritekli u pomoć. Pored vojske, naše ekipe iz Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod Mionica" od prvog dana su na terenu gde otklanjaju štete od poplava. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku rešimo probleme koji su nastali – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je obišao radove na terenu.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Meštani sela Ključ zadovoljni su što se u njihovom mestu, gde su posledice u pogledu šteta na putnoj infrastrukture i najveće, među prvima saniraju putni pravci. Prema njihovim rečima, zahvalni su pripadnicima Vojske Srbije i lokalnoj samopuravi na brzoj reakciji.

 

Prve procene šteta na teritoriji mioničke opštine su oko 100 miliona dinara, najviše na infrastrukturi i objektima. A štete na poljoprivredi su oko 40 miliona dinara.

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 19 sati 6 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara