Direktorka vrtića uručuje zahvalnicu direktoru Altech Srbija  (foto: Dragana Nedeljković)
Direktorka vrtića uručuje zahvalnicu direktoru Altech Srbija  (foto: Dragana Nedeljković)
17.10.2014, 13:10

Pomoć za neophodnu opremu

č: | fb:

Donatori i dalje upućuju pomoć Predškolskoj ustanovi „Ub“, koja je pretrpela velike štete u majskim poplavama. Firma za proizvodnju kvasca Alltech Srbija - AD Senta obdanište je pomogla novčanim iznosom od 1.750 evra u dinarskoj protivrednosti. Ugovore o donaciji juče su potpisali generalni direktor Altecha Tibor Ujvari i direktorka Vrtića Gordana Milosavljević Marković.

- Kada smo saznali šta se ovde desilo, uopšte nije bilo pitanje da li ćemo pomoći ili ne. Altech Srbija je odmah odreagovala i preko Crvenog krsta među prvima poslala jednu veću donaciju najpotrebnijih stvari ugroženom stanovništvu ubske opštine. Nakon toga, kada je vest stigla i do evropske centrale u Irskoj, oni su svakoj kancelariji u Evropi poslali pismo sa pozivom da pomognu ne samo Srbiji, već i drugim ugroženim državama u regionu. Mi smo odlučili da posebnu pomoć uputimo ubskom Vrtiću, koji je najviše oštećen u poplavama. Nadam se da vam je dobrodošao ovaj iznos i da ćemo vam ostati u lepom sećanju – rekao je Tibor Ujvari, koji je tom prilikom podsetio na brojne humanitarne aktivnosti kompanije Alltech, kako u Srbiji tako i u čitavom svetu.

Na donaciji se zahvalila direktorka Vrtića Gordana Milosavljević Marković, rekavši da će novac biti iskorišćen za nabavku dela opreme uništene u majskim poplavama.

-Novac ćemo iskoristiti za kupovinu ćebadi koja su nam neophodna za decu, pošto se bliži zima. Od donatora smo dobili jedan deo posteljine i frotira, tako da nam je potrebno oko 150 ćebadi. Ako novca ostane, nabavićemo ono što je najpotrebnije za normalno funkcionisanje ustanove tokom zime – izjavila je Gordana Milosavljević Marković. Uz izraz poštovanja kompaniji Alltech na dobrotvornom radu i humanitarnim akcijama širom sveta, direktorka ubskog Vrtića je istakla:

- Zaista ste velikodušni i svaka vam čast. Vi ste primer koji svi mi treba da sledimo, kako bi pomogli ugroženoj deci i ljudima na svim kontinentima, nakon čega je generalnom direktoru Alltecha Tiboru Ujvariju uručila Zahvalnicu i sliku koju su naslikali mališani ubskog Vrtića.

Kuvarice ubskog vrtića

Kuvarice ubskog vrtića (Foto: Dragana Nedeljković)

Oprema za kuhinju, knjige i igračke

Još jedna vredna donacija Predškolskoj ustanovi stigla je od humanitarne organizacije „Srbi za Srbe”, koja je poklonila je deo opreme za kuhinju Vrtića. U pitanju su kazan za kuvanje i šporet, čija je vrednost oko 7.000 evra.

- Ovaj vredan poklon dobili smo zahvaljujući posredovanju i angažovanju Marijane Marjanović, pomoćnika predsednika opštine Ub. Stari kazan i šporet nabavljeni su 1978. godine, kada je Vrtić otvoren i već su bili dotrajali, tako da nam je pomoć Udruženja „Srbi za Srbe” stigla u pravom trenutku, na čemu im se najsrdačnije zahvaljujem. Planiramo da naredne godine nabavimo još jedan novi šporet, koji je neophodan da bi kuhinja funkcionisla – kaže Gordana Milosavljević Marković, direktorka Vrtića.

Novoj opremi za kuhinju najviše su se obradovale kuvarice. "Novi kazan i šporet mnogo nam znače, jer će olakšati i ubrzati posao oko pripremanja obroka za decu, hrana će biti ukusnija, a mi ćemo raditi sa još više elena", rekla je kuvarica Slobodanka Milinović.

Pored ove dve donacije, u Predškolsku ustanovu stiglo je još poklona tokom ove nedelje. UNICEF je sve predškolce obradovao besplatnim knjigama, a u narednom periodu od ove međunarodne organizacije dobiće i rančeve. I Udruženje žena Srbije i Rusije „Matrona” dopremilo je paket pomoći ubskom Vrtiću, koji se sastoji od opreme i igračaka.

 

Aktuelno