Učesnica kviza (foto: Dragan Savić)
Učesnica kviza (foto: Dragan Savić)
22.10.2014, 12:18

Ekipe sa imenima slavnih predaka

č: | fb:

Pobednik prvog đačkog kviza iz istorije, posvećenog događajima iz Prvog svetskog rata i jubilejima koji se ove godine obeležavaju, jeste ekipa „Stepan Vuković”, sastavljena od učenika iz 7/3 razreda Osnovne škole „Braća Nedić” Osečina. U ovom atraktivnom nadmetanju učestvovalo je oko 80 ovdašnjih osnovaca i srednjoškolaca. Oni su bili podeljeni u ekipe od po tri do pet članova, a svaka od njih nosila je ime po jednog od ukupno 19 nosilaca odlikovanja „Krađorđeva zvezda” iz Podgorine.

Član žirija Milan Petrović, stručni saradnik u Muzejskom odeljenju u Osečini, koje je organizovalo kviz, kaže da su se sva pitanja odnosila na učešće Podgoraca u Velikom ratu i ističe da su takmičarski timovi pokazali zavidan nivo znanja iz ove oblasti.

Rukovodilac Muzejskog odeljenja Svetozar Gačić u ime organizatora zahvalio se brojnim učesnicima, ali i sponzorima - Turističkoj organizaciji „Podgorina” i Narodnoj biblioteci Osečina - koji su obezbedili vredne nagrade za pobednike. On je još najavio da će uskoro sličan kviz biti organizovan i u Peckoj.

Aktuelno