Učesnica kviza (foto: Dragan Savić)
Učesnica kviza (foto: Dragan Savić)
22.10.2014, 12:18

Ekipe sa imenima slavnih predaka

č: | fb:

Pobednik prvog đačkog kviza iz istorije, posvećenog događajima iz Prvog svetskog rata i jubilejima koji se ove godine obeležavaju, jeste ekipa „Stepan Vuković”, sastavljena od učenika iz 7/3 razreda Osnovne škole „Braća Nedić” Osečina. U ovom atraktivnom nadmetanju učestvovalo je oko 80 ovdašnjih osnovaca i srednjoškolaca. Oni su bili podeljeni u ekipe od po tri do pet članova, a svaka od njih nosila je ime po jednog od ukupno 19 nosilaca odlikovanja „Krađorđeva zvezda” iz Podgorine.

Član žirija Milan Petrović, stručni saradnik u Muzejskom odeljenju u Osečini, koje je organizovalo kviz, kaže da su se sva pitanja odnosila na učešće Podgoraca u Velikom ratu i ističe da su takmičarski timovi pokazali zavidan nivo znanja iz ove oblasti.

Rukovodilac Muzejskog odeljenja Svetozar Gačić u ime organizatora zahvalio se brojnim učesnicima, ali i sponzorima - Turističkoj organizaciji „Podgorina” i Narodnoj biblioteci Osečina - koji su obezbedili vredne nagrade za pobednike. On je još najavio da će uskoro sličan kviz biti organizovan i u Peckoj.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 19 sati 4 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...