Predsednik opštine sa direktorkom i osobljem Doma zdravlja (foto: Dragana Nedeljković)
Predsednik opštine sa direktorkom i osobljem Doma zdravlja (foto: Dragana Nedeljković)
24.10.2014, 13:44

Sanitetsko vozilo za ubski Dom zdravlja

č: | fb:

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije poklonilo je Domu zdravlja na Ubu novo, najsavremenije opremljeno sanitetsko vozilo za potrebe Službe hitne medicinske pomoći. Donacija je obezbedjena kroz projekat  “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou” – DILS, koji se finansira uz pomoć Svetske banke. U okviru projekta, ukupno je donirano 30 vozila, od čega je deset uručeno Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć Beograda, a 20 domovima zdravlja u Srbiji, među kojima je i ubski, jedini dom zdravlja iz Kolubarskog okruga.

Čestitajući zaposlenima i direktorki Doma zdravlja Biljani Nikolić što su svojim predanim radom uspeli da ubsku opštinu kvalifikuju medju 20 lokalnih samouprava u Srbiji  koje su dobile vozilo hitne medicinske pomoći, predsednik opštine Darko Glišić je rekao:

-Imamo direktan kontakt sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ja mu se zahvaljujem što je imao sluha za nas, jer opština nema sredstava da priušti jedno ovakvo vozilo. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da stvaramo uslove za unapređenje naše zdravstvene zaštite  i da idemo u korak sa vremenom, koje zahteva neuporedivo modernija sredstva i opremu za rad. U budžetu za narednu godinu planiraćemo sredstva za ovu svrhu, a pokušaćemo da obezbedimo i nekoliko donacija, kako bi se Dom zdravlja konstantno razvijao, a samim tim naši gradjani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Biljane Nikolić, ovo predstavlja bitan događaj za tu ustanovu.

-Veliki je uspeh što smo ušli u DILS projekat, medju 20 opština, jer ćemo znatno unaprediti rad hitne medicinske pomoći i podići usluge na mnogo viši nivo. Vozilo je u potpunosti opremljeno po evropskim standardima i ima svu aparaturu za ukazivanje pomoći na terenu. Mi u svom voznom parku imamo dva saniteta, ali ona ne mogu da se porede sa ovim vozilom, koje košta oko 50.000 evra  – ističe dr Biljana Nikolić. 

Sanitet

Sanitet (Foto: Dragana Nedeljković)

Osim ubskog Doma zdravlja, sanitetska vozila dodeljena su i Službama hitne pomoći u Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Vrbasu, Požegi, Priboju, Petrovcu na Mlavi, Lazarevcu, Senti, Somboru, Obrenovcu, Rumi, Bačkoj Topoli, Srpskoj Crnji, Bujanovcu, Novom Pazaru, Kuršumliji, Vlasotincu, Kruševcu i Aranđelovcu. Planom za narednu godinu, predvišena je nabavka još 30 sanitetskih vozila u okviru DILS projekta ministarstva zdravlja. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 10 sati 24 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 1 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara