<p>Potpisivanje ugovora donatora i o&scaron;tećenih&nbsp;</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Potpisivanje ugovora donatora i o&scaron;tećenih&nbsp;</p> (foto: Dragan Savić)
30.10.2014, 10:26

Počinje sanacija 25 oštećenih kuća

č: | fb:

Kompanija Arbaiter Samariter Bund (ASB) u Osečini je sa 25 vlasnika oštećenih kuća u poplavama i usled aktiviranja klizišta potpisala ugovore o donaciji, kojima je predviđeno što hitnije saniranje stambenih objekata pogođenih u ovogodišnjim majskim vremenskim nepogodama.

Ugovorom je precizirano da će sve neophodne građevinske radove izvesti izvođač koga je angažovala ASB Srbije. Radovi će se obaviti u skladu sa sačinjenim specifikacijama donatora i izjavama korisnika, zatim raspoloživom tehničkom dokumentacijom i rešenjima, odnosno dozvolama i saglasnostima nadležnih institucija i opštinskih organa. Izvođenje radova nadgledaće ASB inženjeri, a zvaničan stručni nadzor poveren je odgovarajućim službama Opštine Osečina.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, koja je na sebe preuzela troškove priključenja sanitarnih objekata na komunalnu infrastrukturu.Bili su tu i angažovani izvođači radova, uglavnom, firme iz Valjeva i okoline.

Sanacija svih 25 objekata namenjenih za stanovanje korisnika i njihovih porodica evidentiranih u momentu odobravanja donacije počeće istovremeno, već prvih dana novembra, a biće završena u roku od dva meseca, dakle pre kraja godine.

Ova donacija je deo velikog projekta „Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za najugroženije porodice pogođene poplavama u Srbiji”, koga zajednički realizuju Arbaiter Samariter Bund, Hausing Centar, Inicijativa za razvoj i saradnju i Fondacija „Ana i Vlade Divac”, a koju finasira i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Aktuelno