Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
27.05.2014, 20:22

Nisu (sve) pivopije solidarne

č: | fb:

U vreme kada se na sve strane ističu primeri ljudske solidarnosti i ni u čemu ne žali da bi se ugroženima olakšale muke zbog poplave ili klizišta, humanitarci iz Pecke u gotovo uništenom selu Donja Trešnjica kod Malog Zvornika naišli su i na nešto sasvim suprotno, što ih je strašno  razočaralo.

- Noseći humanitarnu pomoć, koju su đaci i nastavnici Osnovne škole „Vojvoda Mišić”, kao i stanovništvo varošice Pecka i okolnih sela, prikupili za osnovce i D. Trešnjice, i probijajući se s naporom kroz bespuće do centra mesta, u seoskoj kafani zatekli smo veću grupu meštana, koje je nepogoda ovom prilikom zaobišla, kako se „zalivaju” pivom. Te pivopije nisu ni marili za nevoljama komšija koji su ostali bez krova nad glavom i gotovo čitave imovine od koje su do sada živeli – kaže Veličko Ilić, aktivista Mesne zajednice Pecka.

U ovom selu školska zgrada nije oštećena, ali su klizišta i bujice uništili domove u kojima živi veliki broj učenika ove škole. Na oko tri kilometra od  D. Trešnjice odcepilo se brdo sa oko četiri hektara šume. Odron je pregradio potok i tu se formiralo jezero sa velikom količinom vode. Kada je bedem popustio, vodena stihija se obrušila na selo noseći sve pred sobom. Ostataci naselja sada su zatrpani bukvama, koje su prolazile kroz kuće ili su se zadržale u njima.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...