Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
27.05.2014, 20:22

Nisu (sve) pivopije solidarne

č: | fb:

U vreme kada se na sve strane ističu primeri ljudske solidarnosti i ni u čemu ne žali da bi se ugroženima olakšale muke zbog poplave ili klizišta, humanitarci iz Pecke u gotovo uništenom selu Donja Trešnjica kod Malog Zvornika naišli su i na nešto sasvim suprotno, što ih je strašno  razočaralo.

- Noseći humanitarnu pomoć, koju su đaci i nastavnici Osnovne škole „Vojvoda Mišić”, kao i stanovništvo varošice Pecka i okolnih sela, prikupili za osnovce i D. Trešnjice, i probijajući se s naporom kroz bespuće do centra mesta, u seoskoj kafani zatekli smo veću grupu meštana, koje je nepogoda ovom prilikom zaobišla, kako se „zalivaju” pivom. Te pivopije nisu ni marili za nevoljama komšija koji su ostali bez krova nad glavom i gotovo čitave imovine od koje su do sada živeli – kaže Veličko Ilić, aktivista Mesne zajednice Pecka.

U ovom selu školska zgrada nije oštećena, ali su klizišta i bujice uništili domove u kojima živi veliki broj učenika ove škole. Na oko tri kilometra od  D. Trešnjice odcepilo se brdo sa oko četiri hektara šume. Odron je pregradio potok i tu se formiralo jezero sa velikom količinom vode. Kada je bedem popustio, vodena stihija se obrušila na selo noseći sve pred sobom. Ostataci naselja sada su zatrpani bukvama, koje su prolazile kroz kuće ili su se zadržale u njima.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara