Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
Mali Zvornik (foto: Dragan Savić)
27.05.2014, 20:22

Nisu (sve) pivopije solidarne

č: | fb:

U vreme kada se na sve strane ističu primeri ljudske solidarnosti i ni u čemu ne žali da bi se ugroženima olakšale muke zbog poplave ili klizišta, humanitarci iz Pecke u gotovo uništenom selu Donja Trešnjica kod Malog Zvornika naišli su i na nešto sasvim suprotno, što ih je strašno  razočaralo.

- Noseći humanitarnu pomoć, koju su đaci i nastavnici Osnovne škole „Vojvoda Mišić”, kao i stanovništvo varošice Pecka i okolnih sela, prikupili za osnovce i D. Trešnjice, i probijajući se s naporom kroz bespuće do centra mesta, u seoskoj kafani zatekli smo veću grupu meštana, koje je nepogoda ovom prilikom zaobišla, kako se „zalivaju” pivom. Te pivopije nisu ni marili za nevoljama komšija koji su ostali bez krova nad glavom i gotovo čitave imovine od koje su do sada živeli – kaže Veličko Ilić, aktivista Mesne zajednice Pecka.

U ovom selu školska zgrada nije oštećena, ali su klizišta i bujice uništili domove u kojima živi veliki broj učenika ove škole. Na oko tri kilometra od  D. Trešnjice odcepilo se brdo sa oko četiri hektara šume. Odron je pregradio potok i tu se formiralo jezero sa velikom količinom vode. Kada je bedem popustio, vodena stihija se obrušila na selo noseći sve pred sobom. Ostataci naselja sada su zatrpani bukvama, koje su prolazile kroz kuće ili su se zadržale u njima.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 10 sati 39 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 17 sati 55 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara