Mionica
Mionica
14.11.2014, 20:45

Mioničani predložili Dačića

č: | fb:

Na večerašnjem skupu mioničkih socijalista, održanom u okviru priprema predstojećeg kongresa SPS-a, Ivica Dačić je ponovo predložen za predsednika partije. Za predsednika Opštinskog odbora ponovo je izabran Draga Gavrilović, koji je predložen i u Glavni odbor SPS-a.

Trenutno, najvažniji posao mioničkih socijalista su pripreme za vanredne lokalne izbore, zakazane za 28. decembar, kako bi „SPS na njima pobedio“ SNS i NS, koji će, moguće, ići i u predizbornoj koaliciji. Na demokrate se ne računa kao na ozbiljne takmace, dok su radikali nepoznanica posle povratka Vojislava Šešelja, lidera SRS, na privremenu slobodu iz Haga.

Poznavaoci mioničkih političkih prilika tvrde kako će se tokom predizborne kampanje na skupovima „sigurno pojaviti“ Aleksandar Vučić, Velimir Ilić i Vojislav Šešelj. Za ostale stranačke lidere prognoze su „može da bude, ne mora da znači“.

Valjevski socijalisti se biraju 19. novembra

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, izborna konferencija valjevskih socijalista biće održana 19. novembra, a očekuje se dolazak (bar) Branka Ružića, aktuelnog predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke. Eventualni dolazak Ivice Dačića zavisi od njegovih obaveza ministra spoljnih poslova u Vladi Srbije.

Takođe, ne očekuju se velike promene u sastavu Gradskog odbora, u kojem će „veterani“, što po funkciji, poput gradonačelnika Stanka Terzića i njegovog pomoćnika Milorada Ilića, što na predlog aktuelnog predsednika i narodnog poslanika Đorđa Milićevića, ostati u Gradskom odboru. To se odnosi na dr Miroslava Srećkovića, Vladimira Ladaveca, Radovana Maksimovića... Kao sigurni kandidati za potpredsdnike pominju se Đorđe Milanović i Aleksandar Vujić Subotić, dok je Draganu Jeremiću ponovo namenjeno mesto predsednika Okružnog odbora SPS-a.

Izborne aktivnosti u SPS započete su nedavnim izbornim skupom mladih socijalista, čiji je predsednik ponovo Đorđe Đoković, jedan od sinova Slobodana Bate Đokovića, bivšeg zamenika saveznog ministra i poslanika SPS-a, koji radi u Beogradu. Njemu Valjevci zameraju što se nije izborio za to da jedn od potpredsednika mladih socijalista bude iz Valjeva jer je on (Đorđe) „beogradski kadar“. Zamera mu se i to što će skup mladih socijalista Kolubarskog okruga ovih dana biti održan u Osečini, a ne u Valjevu.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara