Milan Cvetanović i Milić Petrović, iza je Vojislav Pavlović  (foto: Dragan Savić)
Milan Cvetanović i Milić Petrović, iza je Vojislav Pavlović  (foto: Dragan Savić)
20.11.2014, 10:07

Priznanja veteranima

č: | fb:

Dobrovoljac na ratištima u nekadašnjoj Jugoslaviji Milan Cvetanović iz Osečine dobio je Medalju borca Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata Republike Srbije (SUBNOR-a). Na svečanosti u Osečini, koju je povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja ove opštine u Drugom svetskom ratu organizovala opštinska boračka organizacija, Cvetanoviću je visoko priznanje uručio Milić Petrović, član republičkog i predsednik Okružnog odbora SUNBOR-a.

Ovom prilikom plakete okružne boračke organizacije dobili su ratni veterani ili članovi njihovih porodica: Spasoje Đurić iz S.Osečine, Dragoljub Stanisavljević – Manda iz Osečine i Đorđe Lukić iz Lopatnja, dok će Marko Bajiću iz Osečine i Dragutinu Muciću iz Komirića, koji nisu bili prisutni iz zdravstvenih razloga, priznanja biti uručena u njihovim domovima.

Pored nagrađenih, zatim gostiju iz Valjeva i članova užeg rukovodstva OO SUBNOR Osečina na čelu sa predsednikom Vojislavom Pavlovićem-Traljom, ovoj proslavi prisustvovali su još samo predsednici opštinskih odbora opozicionih stranaka u lokalnom parlamentu Dragan Popović (SPS) i Živorad Bojčić (PUPS), kao i učesnik rata iz devedesetih Dragoljub Nikolić, nekadašnji opštinski, privredni i partijski funkcioner.

Ostalih predstavnika javnog života opštine nije bilo, ali jeste kritike na ideološke drugove iz aktuelnog rukovodstva Valjeva, koji su nedavno izostali sa sličnog skupa u sedištu Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 51 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 9 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara