26.11.2014, 15:33

Doniran projekat sanacije

č: | fb:

Beogradsko preduzeće „Tileks“ obradilo je 20 najugroženijih mesta i klitišta u Ljiškoj opštini nastalih posle majskih poplava. Vlasnik tog preduzeća, prof. dr Tiosav Todorović dostavio je dokument „Geotehnički izveštaj o stručnom pregledu klizišta i nestabilnih pojava na teritoriji opštine Ljig“ kao donaciju vrednu oko 300.000 dinara.

U dokumentu su predložene mere za sanaciju klizišta, procena vrednosti sanacije, uz njihov opis i fotografije s lica mesta. Mere sadrže interventne radnje i trajna rešenja za klizišta, koja su posle majskih poplava donela višemilionske štete ovoj nerazvijenoj opštini.

Ljiška opština je slične probleme imala i ranije, u vreme Vlade Srbije premijera Vojislava Koštunice, kada je lider Nove Srbije Velimir Ilić, čiji su članovi tada bile opštinski čelnici, bio resorni ministar i nastojao da pomogne u njihovom rešavanju. I tada, i sada, poseban problem, bilo je vodosnabdevanje zbog velikog broja prekida dotrajalog cevovoda od izvorišta u selu Ba do Ljiga za čiju su sanaciju trebali višednevni radovi na često nepristupačnom terenu.

Posle majskih poplava, čelnici Opštine Ljig imali su ideju, podržanu od ministra za vanredne situacije Velimira Ilića, da grade novi cevodo za šta su bile najavljivane domaće i međunarodne donacije. O toj nakani javnost docnije nije obaveštavana.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 17 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 41 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar