<p>Delegacija Če&scaron;ke sa rukovodstvom &nbsp;Osečine</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Delegacija Če&scaron;ke sa rukovodstvom &nbsp;Osečine</p> (foto: Dragan Savić)
28.05.2014, 18:52

Pomoć i za Osečinu iz Republike Češke

č: | fb:

U okviru obilaska poplavljenog područja u opštinama sa kojima Republika Češka ima razvijene prijateljske odnose, posle Valjeva, a pre Loznice, Osečinu je posetila ambasadorka u Beogradu Ivana Hlavsova, sa saradnicima Lubošom Jozom, ekonomskim savetnikom, zatim Veronikom Senjukovom, konzulom  i Vlastimil Janoš, direktorom kompanije VHS – Moravija, koja je u ovoj opštini realizovala donatorski projekat izgradnje vodovodne mreže za seosku mesnu zajednicu Belotić.

U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa Nenadom Stevanovićem, predsednikom Opštine, kao i prilikom obilaska terena, sagledane su posledice poplave, a opštini je uručena pomoć u vidu sredstava za dezinfekciju i prečišćavanje vode.

Ambasadorka Hlavsova je podsetila da je Češka slične nevolje imala 2002. godine i da je to razlog više što je ovog puta narod iz ove prijateljske države pokazao veliku solidarnost prema Srbiji u nesreći koja ju je zadesila.

-  Sa Osečinom već imamo odlične prijateljske odnose i uspešnu saradnju. Ovde su realizovani neki projekati međunarodne razmene i pomoći, a sada nam je želja da dobrim prijateljima i partnerima što više pomognemo u njihovoj nevolji. Doneli smo simboličnu pomoć, anašoj Vladi u Pragu predložićemo da osim novčane i robne pomoći koju narod Češke uveliko prikuplja, pomognemo oko nabavke drobilice za mlevenje kamena za popravku i izgradnju puteva, onda goriva za mehanizaciju, kao i agregata i isušivača vlage – rekla je Ivana Hlavsova.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.