Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:20

Dete se utopilo u bari

č: | fb:

Petogodišnji dečak utopio se u velikoj bari, koja je namenjena za sakupljanje vode radi zalivanja useva. Ova velika  tragedija dogodila se u sredu, u popodnevnim časovima, u Ostružnju kod Osečine, u zaseoku Krivo Brdo.

Kako nezvanično saznajemo, tri dečaka su se igrala kraj neobezbeđene bare na privatnom posedu. Nesrećnonom pališanu u vodu je upala sandala, a kada je pokušao da je dohvati i sam je potonuo. Brat i drugar, sedmogodišnjak i šestogodišnjak, pokušali su da mu pomognu, ali uzalud. Leš malog utopljenika izvađen je dosta kasnije kada su stigli odrasli i ispustili vodu iz bare.

Zaseok Krivo Brdo poznat je po velikom broju dece za današnje prilike, ali i zavidnoj slozi meštana oko realizacije zajedničkih poslova. Vredni zemljoradnici, koji su prethodnih godina imali dosta problema sa sušom, sada to pitanje pokušavaju da reše kopanjem velikih bara u kojima  prikupljaju kišnicu i izvorske vode kao rezervu za zalivanje malinjaka, kupinjaka, bašta i voćnjaka u slučaju potrebe. Na žalost, u jednoj od njih, tagično je nastradalo nedužno dete.  

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...