Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:20

Dete se utopilo u bari

č: | fb:

Petogodišnji dečak utopio se u velikoj bari, koja je namenjena za sakupljanje vode radi zalivanja useva. Ova velika  tragedija dogodila se u sredu, u popodnevnim časovima, u Ostružnju kod Osečine, u zaseoku Krivo Brdo.

Kako nezvanično saznajemo, tri dečaka su se igrala kraj neobezbeđene bare na privatnom posedu. Nesrećnonom pališanu u vodu je upala sandala, a kada je pokušao da je dohvati i sam je potonuo. Brat i drugar, sedmogodišnjak i šestogodišnjak, pokušali su da mu pomognu, ali uzalud. Leš malog utopljenika izvađen je dosta kasnije kada su stigli odrasli i ispustili vodu iz bare.

Zaseok Krivo Brdo poznat je po velikom broju dece za današnje prilike, ali i zavidnoj slozi meštana oko realizacije zajedničkih poslova. Vredni zemljoradnici, koji su prethodnih godina imali dosta problema sa sušom, sada to pitanje pokušavaju da reše kopanjem velikih bara u kojima  prikupljaju kišnicu i izvorske vode kao rezervu za zalivanje malinjaka, kupinjaka, bašta i voćnjaka u slučaju potrebe. Na žalost, u jednoj od njih, tagično je nastradalo nedužno dete.  

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...