Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
Zaseok Krivo Brdo (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:20

Dete se utopilo u bari

č: | fb:

Petogodišnji dečak utopio se u velikoj bari, koja je namenjena za sakupljanje vode radi zalivanja useva. Ova velika  tragedija dogodila se u sredu, u popodnevnim časovima, u Ostružnju kod Osečine, u zaseoku Krivo Brdo.

Kako nezvanično saznajemo, tri dečaka su se igrala kraj neobezbeđene bare na privatnom posedu. Nesrećnonom pališanu u vodu je upala sandala, a kada je pokušao da je dohvati i sam je potonuo. Brat i drugar, sedmogodišnjak i šestogodišnjak, pokušali su da mu pomognu, ali uzalud. Leš malog utopljenika izvađen je dosta kasnije kada su stigli odrasli i ispustili vodu iz bare.

Zaseok Krivo Brdo poznat je po velikom broju dece za današnje prilike, ali i zavidnoj slozi meštana oko realizacije zajedničkih poslova. Vredni zemljoradnici, koji su prethodnih godina imali dosta problema sa sušom, sada to pitanje pokušavaju da reše kopanjem velikih bara u kojima  prikupljaju kišnicu i izvorske vode kao rezervu za zalivanje malinjaka, kupinjaka, bašta i voćnjaka u slučaju potrebe. Na žalost, u jednoj od njih, tagično je nastradalo nedužno dete.  

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.