Dolazak Aleksandra Vučića (foto: Đorđe Đoković)
Dolazak Aleksandra Vučića (foto: Đorđe Đoković)
21.12.2014, 14:51

Vučić: Boljitak već sledeće godine

č: | fb:

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas na predizbornom skupu u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. iako su stručnjaci MMF-a taj boljitak prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Vučić je kazao da je jedan od dokaza da stvari kreću na bolje i to što je decembarska naplata PDV premašila očekivanja sa 22 milijarde dinara, što je najbolji naplata ikada.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Đorđe Đoković)

On je pozvao prisutne da rade više i bolje jer se "spaljena kuća" teško obnavlja. Pritom je za utorak najavio otvaranje nove topionice u Boru, a rešavanje problema Železare u Smederevu do 31. januara.

Upozorio je i na to da opštine i gradovi moraju prestati da gube novac na način na koji su to do sada radili, pa je "maleni Kosjerić" zadužen za pet miliona evra, a da nije otvorena ni jedna nova fabrika ili ni jedno novo radno mesto.

"Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao”, kazao je Vučić. Ponovio je da u Srbiji više ne vladaju tajkuni već oni koje narod izabere i zatražio podršku za kandidata koalicije okupljene oko SNS, Bobana Jankovića. U toj koaliciji su još NS, SDPS, SPO i DSS.

Vanredni izbori u Mionici su 28. decembra, a učestvuju i SPS-JS i DS. PUPS je danas podržao naprednjake, a na predizbornom skupu u Mionici govorili su Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a i Aleksandar Vulin, predsednik Pokreta socijalista.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin (Foto: Đorđe Đoković)

Aleksandar Vulin, predsednik Pokreta socijalista sa predizbornog skupa u Mionici je poručio da ima nade, ali samo uz i sa Aleksandrom Vučićem. “Pitali smo Srbiju i pre dve godine ima li nade i rekla je da je ima i sabrala ju je u dve reči – Aleksandar Vučuć.  Mi vas nismo lagali, jer smo rekli da će biti teško, ali i da ima nade. I kad gledam i ove šajkače i ovu decu, ja znam da Srbija može samo napred”, rekao je Vulin.

Milan Krkobabić

Milan Krkobabić (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a poručuje da Srbija ima budućnost, “ali samo ako mi budemo pametno radili”. On je okupljenima rekao da naša budućnost ne zavisi “ni od istoka ili zapada, ni od Amerike ili Rusije, i Kine, jer je u našim rukama i nož i pogača”. 

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je pre skupa u Mionici posetio šestočlanu porodicu Miljka Petrovića u selu Tabanović i sedmočlanu porodicu Milomira Radivojevića u selu Popodaić, čiji je unuk Milovan odbornički kandidat SNS.

Sa skupa u Mionici

Sa skupa u Mionici (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 24 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 15 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara