30.05.2014, 09:24

Minut gromoglasne tišine

č: | fb:

„Niste sami!“ Poruka je 120 lajkovačkih maturanata koja će biti upućena žrtvama katastrofalnih poplava sa današnjeg skupa koji će zameniti dosadašnju Maturantsku paradu i predstavljati podršku građanima širom Srbije pogođenim katastrofalnim poplavama.

To je ovogodišnja preporuka generalnog organizatora nacionalnog projekta „Maturantska parada – ples tolerancije“. Cilj skupa pod nazivom „Minut gromoglasne tišine“ jeste slanje jedinstvene poruke svim žrtvama ove katastrofe: „Niste sami!“

Program na platou ispred Gradske kuće u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Lajkovac počeće u 11.45 pozdravnom reči predsednika Opštine Živorada Bojičića. Zatim sledi uključenje u program Radio Beograda 202, odakle će u svim gradovima istovremeno biti intonirana himna maturanata „Gaudeamus“, preneta poruka generalnog organizatora Maturantske parade iz Slovenije, da bi tačno u podne usledio „Minut gromoglasne tišine“ .

Potom će biti emitovana himna „Vostani Serbije“, pozdravna poruka popularne „dvestadvojke“, a program će biti završen uz pesmu „Zemlja“ grupe EKV. Maturanti će biti obučeni u jednobrazne majice, kao i prethodnih godina.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 4 sati 24 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar